Bilimsel Proje Yazmanın İnceliklerini Öğrendiler

SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Ziraat Fakültesi’nin genç araştırmacılarına yönelik ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi’ düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, gıda ve tarıma yönelik projelerin artan önemine değindi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Ziraat Fakültesi’nin genç araştırmacılarına yönelik ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi’ düzenlendi. Uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, TTO Müdürü Prof. Dr. Uğur Özsaraç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir de yer aldı. Eğitimlerde Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Öten ile Dr. Rahime Cengiz, TTO’dan Öğr. Gör. Gizem Şahin Erçağ ve Özlem Eryılmaz deneyimlerini paylaştı.

TÜBİTAK’IN ÖNCELİKLİ ALANLARI

Tarım ve gıda konularının TÜBİTAK’ın öncelikli alanları arasında aldığını ve bu alanda projelerin geliştirilmesinin Türkiye için önem arz ettiğini belirten SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “Deneyimli öğretim üyelerinin tecrübelerinin aktarıldığı bu eğitimde Ar-Ge niteliği taşıyan proje fikirlerinin olgunlaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz eğitim, nitelikli bilimsel araştırma projelerinin hazırlanması için güzel bir altyapı oluşturacak” diye konuştu.

FİKİR NASIL PROJELENDİRİLİR?

Proje eğitiminin ilk bölümünde Prof. Dr. Adnan Derdiyok tarafından ‘Fikir Nasıl Projelendirilir?’ sorusu etrafında TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programlarında özgün değer, yöntem, risk yönetimi ve yaygın etki başlıklarının kurgulanması aktarıldı. İkinci bölümde Dr. Öğretim Üyesi Rahime Cengiz, TÜBİTAK 1001 proje önerisinin hazırlanma aşamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durdu. Tarım alanında bilimsel araştırma projelerinin kurgulanması, yazılması, başvuru yapılması ve yönetilmesi konularında deneyimlerini paylaştı. Eğitimin son bölümünde ise TÜBİTAK başvuru sisteminin kullanımının detayları üzerine yoğunlaşıldı.

11 Nis 2022 - 13:07 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.