Sakaryalı ‘’Sancaktar’’ Göklerde Yarışacak

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sakarya Gençlik Merkezi, adına Teknofest 'Döner Kanat İha' yarışmasına hazırlanan 'Sancaktar' takımı, çalışmalarını tamamladı.

13-18 Eylül tarihinde Bursa Yunuseli Havalimanında gerçekleşecek olan Tubitak 'Döner Kanat İha' kategorisinde yarışmak için gün sayıyor. Sakarya Gençlik Merkezi Gönüllü Gençleri uzun süren çalışmaların ardından robotik kodlama ile işlev gören bir drone üretimi gerçekleştirdi. Yapılan drone, yarışma sürecinde belirlenen rotada, belirtilen havuzdan deposuna su alıp, belirtilen hedefe suyu bırakabilecek kabiliyette yarışmada yüksek derece alma yeteneğine sahip bir takım ürünü üretildi . Gençler bütün çalışmalarını Sakarya Gençlik Merkezi atölyelerinde ve gençlik merkezi ekibi ile birlikte yaptı .

2018 yılında Teknofest odaklı kurulan Sancaktar Takımı ; Elektronik teknolojileri, Havacılık ve Uzay Bilimi alanında ülkenin teknolojik düzeyini yükseltecek, ürün ve çözümler üreterek Türkiye’nin Teknolojik alanında dışa bağımlılığı azaltmak için milli bilinci ve kendine inancı yüksek gençlerle çalışmalar yaparak ülkeye katkı sağlamayı hedefliyor.

Yarısmaya katılacak olan takım ürettikleri ‘İHA’ yı 21-26 Eylülde İstanbul Teknofest’te sergileyecek.

10 Eyl 2021 - 17:58 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.