“Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum”

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek TBMM Genel Kurulu’nda HDP Grup önerisi üzerine konuşma yaptı.

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI TEŞVİK ETTİK"

AK Parti Grubunun adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Milletvekili Atabek,

“AK Parti Grubu adına söz almış bulunuyor. Yüce meclisimizi ve aziz milletimizi saygı ile selamlıyorum. Sözlerime başlarken bir anne olarak; cansız bir çocuk bedeni üzerinden siyaset yapanları, orucun açan sporculara gösteriş yapıyor diyenleri kınıyor, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; kadının sosyal hayattaki rolünün güçlendirilmesi için tarihi nitelikte adımlar attık. 'Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum' ilkesinden hareketle, kadın ve kız çocuklarının eğitimi konusunda birçok alanda önemli çalışmalar yaptık ve kadınların iş gücüne katılımını teşvik ettik. Ülke olarak kadının güçlenmesi vizyonumuzu aynı zamanda uluslararası platformlara da taşıdık” şeklinde konuştu.

“KADIN DOSTU POLİTİKALAR UYGULADIK”

Kadınların zorlu süreçten daha güçlü çıkmasını temin etmek hepimizin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Vekil Atabek,

“İstihdam önlemleri ve kadın dostu politikalar uyguladık. Kadınların bu zorlu süreçten daha güçlü çıkmasını temin etmek hepimizin sorumluluğudur. COVİD 19 salgını döneminde kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesine ve iş güvencelerinin sağlanmasına yönelik önemli tedbirler aldık. Ekonomik istikrar kalkanı paketi çerçevesinde kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneği gibi önemli programlar yürütüldü. Bu ödeneklerden yararlanıcıların kadın oranı yüzde 33’dür. Yine sosyal destek programındaki kadın hak sahipleri oranı da yüzde 52’dir. Ülkemizde kamu kaynakları ile 2020 yılında 69 milyar TL. sosyal yardım harcaması yapılmıştır. Bakanlıkça yürütülen sosyal yardım programları kadınların yoksulluk riski ile daha fazla karşılaştığı gerçeğinden hareketle özellikle düzenli yardım programlarında kadın hak sahipliğini destekler nitelik taşımaktadır” dedi.

“EN BÜYÜK KADIN TEŞKİLATLARINDAN BİRİYİZ”

AK Parti’nin en büyük kadın teşkilatlarından biri olduğunu belirten Milletvekili Atabek,

“İŞKUR tarafından işgücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan ve çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların işgücüne kazandırılması amacıyla Eylül 2018’de başlatılan “İş’te Anne Projesi” etkin bir şekilde yürütülmektedir. Bu projeden özellikle 0-15 yaş arası çocuk sahibi olan kadınlarımız yararlanmaktadır. AK Parti olarak 5 milyonu aşkın kadın üye sayımızla dünyanın en büyük kadın teşkilatlarından biriyiz. AK Partinin başarısının sırlarından en önemlisi de, kadınlara ulaşmış ve onların gönlüne girebilmiş olmasıdır. AK Parti hükümetleri olarak, Kadınlarımızın hayatın her alanında daha aktif roller alması için çalışıyoruz. Aile, Çalışma ve sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal eylem planlarıyla her daim bunu destekliyor; farkındalık eğitimleri ve bilinçlendirme faaliyetleri ile bu süreci kuvvetlendiriyoruz. Türkiye’nin geleceğini kadınlarımız ile birlikte inşa ediyoruz. Sözlerime son verirken, en büyük saygıyı en büyük selamı en samimi anmayı hak edenler aziz şehitlerimizin anneleri, eşleri ve çocuklarıdır. Siz değerli Milletvekillerinin huzurlarında onlara bir kez daha şükranlarımı iletiyor, Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

20 Nis 2021 - 17:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.