Adapazarı’nda Başkan Kim Olacak?

Mevcut Başkan Metin Kurtuluş’un yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından kulislerin hızlandığı AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Eylül ayında kongre yapacak olan AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatında mevcut Başkan Metin Kurtuluş’un aday olmayacağını açıklaması sonrası ortaya bazı isimler atılmış ve kulisler hareketlenmişti. Adaylık için aday geçen isimlerden bazıları öne çıkarken bazı isimlerin ise şansı kalmadı.

MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETMEYECEK

İlçe Başkanlığına adı geçen Adapazarı Belediye Meclis Üyeleri Evren Çakırsoy, Mehmet Yılmaz ve Yavuz Meşe şansı kalmayan isimlerden. Edinilen bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi, meclis üyelerine ilçe/il başkan adaylığı için ‘istifa etmeyin’ talimatı verdi.

YÖNETİMDE OLAN İSİMLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

İsimleri daha önce duyulan Adapazarı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Dindar ve Sabahattin Çakar’ın çalışmalarını ve temaslarını sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan tecrübeli isimlerden AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Arslan’ın da adı son günlerde Adapazarı İlçe Başkanlığı için geçiyor.

AYDIN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Adapazarı Belediyesi eski Yardımcısı ve partideki özgül ağırlığı yüksek isimlerden biri olan Erol Aydın’ın adı geçtiği günden itibaren teşkilatta büyük yankı bulmuştu. Erol Aydın, adaylık için güçlü isimlerden biri olarak görülmeye devam ediyor.

DİZER VUKUATLI

Adaylığının duyulmasıyla birlikte genel merkezle temaslarını sıklaştıran Adnan Dizer’in ise gençlik kollarında görev yaptığı dönemde özel toplantıların kayıtlarını parti dışı isimlere taşıdığı iddiası kendisi için dezavantaj oluşturuyor. İddialara göre Dizer, Mehmet Keçeoğlu’nun başkanlığını yaptığı Gençlik Kolları Yönetim Toplantısının ses kayıtlarını parti dışındaki kimselere aktarmış bu olay neticesinde ise AK Parti’den uzaklaştırılmıştı. Daha sonra TÜGVA’ya geçen Dizer, yeniden İl Temsilcisi seçildiği kongreden kısa bir süre sonra nedeni bilinmeyen bir sebeple görevinden ayrılmak durumunda kalmıştı. Dizer’in geçmişte yaşadığı bu olumsuzluklar ilçe başkanlığı için önünü kesiyor.

SÜRPRİZ BİR İSİM

Öte yandan AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığına parti çevrelerinin yakinen tanıdığı bir sürpriz ismin aday gösterilebileceği öğrenildi. Adı sır gibi saklanan bu ismin şansının yüksek olduğu gelen bilgiler arasında.

30 Tem 2020 - 00:22 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.