“Haksızlık ve Mobinge Dur Diyoruz”

Öz Sağlık-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Kamil Bilgin, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarının baskı ve mobing ile baş başa kaldığını ve buna artık dur demek istediklerini belirtti.

“BASKIYA ŞAHİT OLDUK”

Öz Sağlık-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Kamil Bilgin, sağlık çalışanlarının mobing ile baş başa kaldıklarını belirterek, “Hepimizin yakından bildiği üzere Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan ve Öz Sağlık-İş Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert’in azim, gayret ve mücadeleleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ile Aralık 2017’de başlayan ve 696 Sayılı Kanun Hükmünde kararname gereği taşerondan kadroya geçen işçilerimizin mücadelesi Nisan 2018’de başarı ile sonuçlanmış ve işçi arkadaşlarımız taşerondan kadroya geçmişlerdir. Süreçte olumlu düşünce ve katkısı olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Basında yer alan haberleri titizlikle takip etmekteyiz. İşçi kardeşlerimizle yaptığımız görüşmelerde Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sistematik bir baskının söz konusu olduğuna bizlerde şahit olduk” dedi.

HAKSIZLIKLARA VE MOBİNGE DUR!

Başkan Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü; “Öz Sağlık-iş Sendikası Sakarya Şubesi olarak bugün burada HAKSIZLIKLARA VE MOBİNGE DUR! DİYORUZ. Şikayetini dile getiren, yazılı olarak idareye sunan çalışanlarımız; Şikâyet ettikleri için azarlanmakta, Dilekçesi dikkate alınmamakta, İş yükü arttırılmakta, Haklarını arayan çalışanlarımız kampüs içi ve kampüsler arası sürgüne maruz bırakılmaktadır. İşin en vahimi; Bir taraftan canları pahasına pandemi ile mücadele eden işçi kardeşlerimizin zorunlu talepleri göz ardı edilmekte, evine yakınlığı sebebiyle kampüs değişikliği talep eden çalışanlarımızın bu talepleri görmezden gelinmekte, 1,5 yaşında çocuğu olan bir anne ise “ya 15 km uzaklıktaki merkez kampüs acilde çalışırsın, ya da nöbetli klinikte çalışırsın” şeklinde zorunlu iki tercih arasında bırakılmaktadır” diye konuştu.

YILLIK İZİNDE DAHİ AYRIM YAPILIYOR

Sağlık çalışanları arasında ayrım yapıldığını belirten Bilgin, “Bize gelen diğer bilgilerde de; Yıllık izinlerle ilgili çalışanlar arasında ayrım yapıldığı, Çalışanların sürekli olarak fotoğraflanıp baskı altına alındığı, Bir kısım personelin dilediği zaman izin kullanmasına fırsat verilirken, bazı personele yasal hakkı olan yıllık iznin dahi verilmediği, Kasıtlı olarak kış aylarına denk getirilerek yıldırma politikası izlendiği yönünde iddialar da yer almaktadır. Kurum, çalışanların özlük haklarını kullandırmamak ya da keyfi kullandırmak suretiyle imzalanmış olan mevcut toplu sözleşme hükümlerine de aykırı davranmaktadır. Mobbinge uğradığını düşünen personel için prosedür işletmesi gerekirken, yetkililerin bunun tam aksine şikayette bulunan çalışanı cezalandırma gayretlerine girdiğini, hastane ortamında olmazsa olmaz olan iş elbiselerini de personele tedarik edemediklerini, görev tanımı dışındaki işleri de çalışma arkadaşlarımıza yaptırdıklarına şahit olmaktayız” ifadelerini kullandı.

MOBİNG VE BASKI PSİKOLOJİK SORUNLAR GETİRİYOR

Bilgin sözlerini, “Pandeminin zorlu şartlarında dahi bu denli baskı ve mobbinge maruz kalan işçilerimizin kurumda yaşadığı bu olumsuzluklar, çalışma barışını bozmakta, iş verimini azaltmakta ve psikolojik sorunlar meydana getirmektedir. İşçi arkadaşlarımızın çoğu bu durum karşısında psikolojik yardım almak için arayışlara başlamışlardır. Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarına karşı Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bu çağdışı, insan onuruna yakışmayan uygulamaları reddediyor, psikolojik baskı ve yıldırma politikaları ile kendinden iş beklenen işçilerimizin hak arayışlarının başka müdahalelerle baskılanmasını kınıyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin yetkili sendikası olan Öz Sağlık İş Sendikası olarak bu duruma “DUR” diyor, idarecileri kanunlara ve toplu iş sözleşmesine uygun davranmaya çağırıyoruz. İdare işyerinde huzuru sağlamalıdır. İdare işyerinde çalışma barışını sağlamalıdır. İdare çalışanlarının verimliliği ve huzuru için pozitif ve insancıl yaklaşımlar sergilemelidir. Ayrımcılık, baskı ve mobbingin devamı halinde Sendika olarak hukuki süreci başlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde sonlandırdı.

09 Eyl 2021 - 18:26 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.