Denizden Sonra Yıpranmış Saçlara Özel Bakım Önerileri

Uzun uzun yüzerek vakit geçirdiğimiz deniz ve havuz, elbette bazı olumsuz durumları da beraberinde getirebiliyor. Peki denizden sonra yıpranan saçlar için ne yapılmalı? İşte cevabı…

Yaz sıcaklarının yegane çözümü şüphesiz deniz ve havuza girmek. Uzun uzun yüzerek vakit geçirdiğimiz deniz ve havuz, elbette bazı olumsuz durumları da beraberinde getirebiliyor. Özellikle saçları olumsuz etkileyen deniz ve havuz rutini, hem kadın hem de erkeklerin korkulu rüyası olabiliyor.

Peki denizden sonra yıpranan saçlar için ne yapılmalı? İşte cevabı… Güneşi tuzlu ya da klorlu su, kum gibi faktörler saçlarınızın sertleşmesine, kurumasına ve yıpranarak kuru bir görünüm oluşmasına sebep olabilir. Yıpranan saçlar için birkaç günlük bakım rutini ise yeterli! İşte deniz ve havuzda yıpranmış saçlar için bakım önerileri:

1-Denize girmeden önce saçlar mutlaka ıslatılmalı.

2-Saçları korumak için havuz bonesi kullanılmalı.

3-Saçlara uygulanan kimyasal işlemler (boya vb) için tatil dönüşü beklenmeli.

4-Deniz ya da havuz öncesi saçlara krem uygulanabilir.

5-Tatil süresince fön makinesi, düzleştirici ve maşa gibi elektrikli aletlerin kullanımını en aza indirebilirsiniz.

6-Deniz ve havuz sonrası saçlar ıslatılarak arındırılmalı.

KURU SAÇLAR İÇİN BALLI MASKE

Eğer deniz ya da havuz saçlarınıza kurutan bir etki yaptıysa bu tarif tam da size göre! Bir çorba kaşığı bal ile yarım fincan sütü karıştırarak saç derinize masaj yapın. Yaklaşık 20 dakika kadar beklettikten sonra, şampuan yardımı ile yıkayın. Farkı göreceksiniz!

SOLGUN SAÇLAR İÇİN PORTAKALLI MASKE

Eğer saçlarınız sönük ve renksiz gözüküyorsa, bunu en aza indirmek ve saçlarınızın parlaklığını artırmak için 1 adet portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal, birkaç damla badem yağını karıştırarak; bir karışım hazırlayın. Duş esnasında saçlarınızı şampuanladıktan sonra durularken bu karışımı kullanın.

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN MUZLU MASKE

Suda yıpranmış saçlarınız için bir adet muzu zeytinyağı ile karıştırarak saç derinize masaj yapın. Ardından 15 dakika beklettikten sonra sade bir maden suyu ile durulayın. Tüm bu işlemlerin ardından saçlarınızı şampuanlayarak durulayabilirsiniz.

04 Ağu 2020 - 13:26 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.