Başhekimler Akyazı’da Toplandı

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kamu hastanelerinin başhekimleriyle aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Akyazı Devlet Hastanesinde Başhekim Dr. Yavuz Tepeçınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri de hazır bulundu. Toplantı, Akyazı Devlet Hastanesinde yapılan çalışmalarla ilgili Başhekim Tepeçınar’ın bilgilendirme sunumuyla başladı. Tepeçınar, günlük ortalama bin 200 acil servis hastasına hizmet veren Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinden sonra Akyazı Devlet Hastanesi acil servisinin, ortalama 470 hasta başvurusuyla ilimizde yoğunluk bakımından ikinci sırada olduğuna dikkat çekti.

Tepeçınar, geçen yıl mart-nisan- mayıs aylarında 21 bin 215 olan acil servise müracaat sayısının, bu yılın aynı ayında 42 bin 992’ye ulaştığını kaydetti. Ameliyat oranlarına da değinen Tepeçınar, hastanede üç aylık dilimde irili ufaklı 2 bin 31 ameliyat gerçekleştirildiğini belirterek; hemodiyaliz, ağız ve diş sağlığı, yoğun bakım ile palyatif bakım hizmetleri hakkında da bilgiler verdi.

Toplantıda, hastanelerde poliklinik ve acil servislerde e-reçete oranlarıyla, acil sevklerinin günlük olarak değerlendirilmesi ve ASKOM toplantısı kararlarının takibi görüşüldü. Hastanelerde tıbbi görüntüleme hizmetlerinde randevu ve sonuç sürelerinin de ele alındığı toplantıda, poliklinik hizmetlerinde MHRS randevu oranlarının mümkün oranda artırılması yönünde karar alındı. Toplantı, tıbbi atıkların bertarafına yönelik çalışmaların değerlendirilmesi, hastanelerin mali ve idari konularının görüşülesiyle son buldu.

23 Haz 2021 - 15:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.