Sezon Açıldı: Domates Salçası Nasıl Yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmez tatlarından olan salça, kazanlarda kaynamaya başladı.

Salça sezonun açılmasıyla birlikte manavların reyonlarını domates ve kırmızıbiberler süsledi. Pazarlardan, manavlardan kasa kasa alınan salçalık domates ve biberlerden elde edilen salçanın daha sağlıklı olduğunu belirten ev hanımları, eskiden olduğu gibi kışlık yiyeceklerini tamamen ev ve el yapımı yiyeceklerle hazırladıklarını söylediler.

DOMATES SALÇASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

- 10 kilo domates

- 2 çay bardağı tuz

- 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

- Domatesler yıkanır, dörder parçaya bölünür. Kesilen domatesler büyük bir tencereye koyulur. Arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir.

- Ezilen domatesler (tencerenin üzerine koyulmuş) süzgeçten geçirilir, kabukları ve çekirdeklerinden ayrılmış olur.

- Süzgeçten geçen domatesleri ocağa koyup tuzu, yağı ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.

-Kaynayan salçayı kavanozlara koyup ters çevirin ve güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.

Not: Kullanılacağı zaman kavanoz açılınca üzerine sıvı yağ dökülüp kullanılırsa üzerinin küflenmesi ve bozulmasını engellemiş oluruz.

01 Eyl 2020 - 13:28 - Mutfak


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.