15 Pratik Bilgi İle Mutfakta Geçirdiğiniz Zamanı Kendinize Ayırın

Birçok insan günün büyük bir kısmını mutfakta geçiriyor. Özellikle çalışan insanlar veya gün içerisinde başka uğraşları olan insanlar için mutfakta uzun zaman geçirmek sorun olabiliyor. Durum böyle olunca bazı pratik bilgiler imdadımıza yetişiyor. Bu bilgileri sizler için derledik.

-Kabuğunu rahatça soymak istediğiniz yumurtayı, haşlamadan önce iğneyle delin.

-Kaynayan tencerenin taşmasını engellemek için tahta bir kaşığı ters çevirerek tencerenin üstüne koyun.

-Balığın mangala yapışmaması için yuvarlak kestiğiniz limonları balığın altına koyabilirsiniz böylece lezzeti de artacaktır.

-Muzu daha uzun süre saklamak istiyorsanız, dalından ayırıp ucunu plastik poşetle bağlamanız yeterli olacaktır.

-Köftelerinizin top gibi olmaması ve daha güzel pişmesi için başparmağınızla ortasına bastırabilirsiniz.

-Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerinizin yanına yarım bardak su koyabilirsiniz böylece ısınan yemeğinizin kuru olmasını da engellemiş olursunuz.

-Un kabınızın içine defneyaprağı koyarak böceklenmesini engelleyebilirsiniz.

-Soğanları doğramadan önce 15-20 dakika buzdolabında bekletirseniz hem kabukları daha rahat soyulur hem de gözlerinizi yaşartmaz.

-Yumurtanın bayat olup olmadığını anlamak istiyorsanız, bir bardak suyun içine koymanız yeterli olacaktır. Eğer yumurta batmıyorsa bayat demektir.

-Biberin acı olup olmadığını boyutuna bakarak anlayabilirsiniz. Eğer boyu küçükse acı olma ihtimali fazladır.

-Fırından yeni çıkardığınız keki kalıptan çıkartamıyorsanız, kalıbın altına ıslak bez koymanız yeterli olacaktır.

-Buzdolabınız kötü kokuyorsa içine bir tabak kahve veya kabartma tozu koymanız yeterli olacaktır.

-Maydanoz, dereotu gibi yeşilliklerinizi tazeyken yıkayıp kesin ve buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atın. Böylece ihtiyacınız olduğunda uğraşmanıza gerek kalmayacaktır.

-Mutfağınıza sinen balık kokusundan kurtulmak istiyorsanız 2 su bardağı suya 3 yemek kaşığı sirke koyup kaynatın. Havadaki balık kokusunu alacaktır.

-Kuru baklagillerin bozulup böceklenmesini engellemek için kavanozların içine bir diş sarımsak koymanız yeterli olacaktır.

29 Tem 2021 - 11:44 - Mutfak


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.