Sağlıklı İletişim İçin Önce Türkçe

​​​​​​​SUBÜ Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO İletişim Topluluğu’nun düzenlediği etkinliğe katılan Eğitimci ve Konuşmacı Burcu Saral; dilin önemine değinerek, sağlıklı iletişim için öncelikle Türkçeyi en iyi şekilde kullanabilmek gerektiğini söyledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İşletme Topluluğu tarafından Eğitimci ve Konuşmacı Burcu Saral’ın katılımıyla ‘Sağlıklı İletişim İçin Ezber Bozan Çözümler’ başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Meslek yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikte Saral, günümüzde iletişim imkânlarının genişlemesi üzerine hemen hemen insanlığın büyük bir bölümünün anlık olarak ulaşılabilir hale geldiği dünyada doğru iletişimin önemini ve yollarını anlattı.

“ÖNCE TÜRKÇE SONRA YİNE TÜRKÇE”

Saral ayrıca dilin toplumu ayakta tutan en önemli değerlerden birisi olduğunun altını çizerek,

“Bu nedenle sağlıklı iletişim için öncelikle Türkçe’yi çok iyi bilmemiz ve kullanmamız gerekiyor. ‘Önce Türkçe Sonra Yine Türkçe’ sözünü çok seviyorum. Bu hayatta her şeyin bir hikâyesi var. Bizim de hikâyelerimizi doğru aktarabilmek için önce dilimize en iyi şekilde hâkim olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

20 Nis 2021 - 16:16 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.