Türkiye Aşısında Umutlandıran Gelişme

Sağlık Bakanlığı tarafından Çinli Biyoteknoloji firması imzalanan protokol ile Koronavirüse karşı geliştirilen ve Faz 3 aşamasında uygulanan aşının ilk aşaması başarılı oldu.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Türkiye Aşısında Umutlandıran Gelişme
Türkiye Aşısında Umutlandıran Gelişme
+2
Haber albümü için resme tıklayın

2. DOZLAR YAPILDI

Araştırmaların başarılı olması için daha fazla gönüllüye ihtiyaç olduğunu söyleyen Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı ve Sorumlu Araştırmacı Dr. Ayşin Kılınç Toker,

“İlk yaptığımız aşımızın üzerinden 14 gün geçti ve bu süreçte aşı çalışmasına katılan kişilerin sayısı artmaya devam ediyor. İlk aşılarından sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadık başvuran kişilerde. 3 sağlık çalışanına 2. dozlarını yaptık. Bu 3 sağlık çalışanı daha önce hastalık teması olmayan, sağlıklı gönüllülerdi. Aşı sürecinde de herhangi bir yan etki ile karşılaşmadık sadece bölgesel bölgesel bir enjeksiyona bağlı ağrı oldu bir kişide. Onun dışında herhangi bir problemimiz yok şu an için” dedi.

DAHA ÇOK GÖNÜLLÜ GEREKİYOR

Gönüllü vatandaşların hastanelerden bilgi alabileceklerini söyleyen Toker,

“Sonuca daha hızlı ulaşabilmemiz için, daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var çünkü aşıların belirli bir sayıya kadar yapılıp, yan etki profilinin görülmesi ve bir an evvel piyasaya çıkması bu pandeminin daha kısa sürede sonuçlanmasına olanak sağlayacak. Aşıyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar hem şehir hastanesinin internet sayfasında bununla ilgili ulaşabilecekleri telefon numaraları mevcut. Ayrıca direkt hastane santraline bağlanarak da aşı biriminden bilgi alabilir hem de gönüllüler kendi randevularını planlayabilirler” ifadelerini kullandı.

HERHANGİ BİR YAN ETKİ OLMADI

Aşıyı ilk vurulan gönüllüler arasında olan Kayseri Şehir Hastanesi Pandemi Servisi Enfeksiyon Hemşiresi Şerife Dursun,

“Aşı yapılalı 14 gün oldu ve ben bu süre zarfında herhangi bir reaksiyon veya yan etki görmedim. Ben ilk etapta geçiren kişilerin çok ağır geçirdiğini gördüğüm için, bu aşının da ufak da olsa bir yan etkisi olacağını zannediyordum ama herhangi bir şey olmadı. Yüksek ateş, öksürük gibi covid sürecinde gördüğüm şeylerin hiç birini bu aşıda görmedim ve normal hayatıma devam ettim. Bu süreçte haftalık kontrollerimiz vardı. Telefonla bize durumumuzla ilgili sorular soruldu” şeklinde konuştu.

27 Eki 2020 - 11:49 - Sağlık

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.