TSE’den Kafe ve Restoran Açıklaması

Mart ayı itibariyle kademeli normalleşmenin başlayacağı açıklandı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), restoran ve kafelerde hangi önlemlerin alınabileceğini açıkladı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunarak normalleşmenin mart ayı itibarıyla kademeli olarak gerçekleşeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, restoran ve kafelerle ilgili olarak ise yol haritasının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti. Bu gelişmenin sonrasında restoran ve kafelerde hangi önlemlerin alınabileceği merak konusu oldu. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kademeli normalleşme kapsamında restoran ve kafelerde alınabilecek önlemleri açıkladı.

İŞTE TSE'NİN AÇIKLADIĞI ÖNLEMLER:

Müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulacak.

Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek.

Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak.

Çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak.

Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek.

Her masada hijyen ürünleri olacak.

Masalar her müşteriden sonra temizlenecek.

Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

TRT Haber

18 Şub 2021 - 12:00 - Sağlık

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.