Şehirde Koronavirüs Patlaması

Koronavirüs salgınının ülke genelinde artış göstermesiyle birlikte Sakarya’da da son durum ciddiyetini koruyor. Özellikle şehirde bulunan büyük fabrikalardan her gün gelen pozitif vaka haberlerinin ardından HES uygulaması Sakarya haritasının kıp kırmızı olmasına neden oldu.

DURUM CİDDİ

Sakarya’da vaka oranları salgın döneminin en yüksek seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Vaka oranlarının binleri aştığı bu günlerde hastanelerden de yoğunluk görüntüleri geliyor. Başta Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere yetkililer her gün uyarılarda bulunarak durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.

HASTANELERDE YER KALMADI

Koronavirüs vakalarının artmasıyla şehir genelinde hastanelerde de yoğunluk yaşanıyor. Özellikle durumu ciddi olan Koronavirüs hastalarının yoğun bakımlara alınmasıyla yaşanan doluluk dikkat çekerken, Koronavirüs haricindeki yoğun bakım hastaları ise çevre illere sevk ediliyor.

FABRİKALARDA KORONA

Tüm şehri saran Koronavirüs salgını fabrikalarda da ciddi boyutlara gelmiş durumda. Fabrika çalışanlarına atılan Koronavirüs mesajlarından da anlaşıldığı üzere hemen hemen her gün onlarca çalışan pozitif çıkıyor. Fabrikalarda vaka sayıları ciddi boyutlara dayanıyorken, geçtiğimiz gün Tank Palet fabrikası çalışanı Ali Barut Koronavirüsten hayatını kaybetmişti. Barut’un ölümü vaka sayısının ciddi boyutlara gelen fabrikada ilk ölüm olarak kayıtlara geçmişti.

ENDİŞE HÂKİM

Koronavirüs salgını tüm şehri sarmışken bazı vatandaşlar da endişelerini dile getirdi. Vatandaşlar neredeyse çevrelerinde test sonucu pozitif çıkmayan kişi olmadığını söyleyerek tedbirlerin daha sıkı uygulanmasını diledi. Özellikle denetimlerin arttırılarak sıkı tutulmasının gerektiğine değinen vatandaşlar sokağa çıkma yasağı uygulamalarını da yerinde buldu.

20 Kas 2020 - 13:27 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.