''Salgın Ülkemizde Yeniden Tırmanışta''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bursa’da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’de koronavirüs salgının yeniden tırmanışa geçtiğini açıkladı. Bakan Koca, "Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bursa’da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’de koronavirüs salgının yeniden tırmanışa geçtiğini açıkladı. Bakan Koca, "Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

GEREKLİ BİLGİLERİ PAYLAŞACAĞIZ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bir dizi toplantı ve incelemelerde bulunmak için Bursa'ya geldi. Bursa Valiliği'ni ziyaret etti. Toplantı esnasında başta İstanbul olmak üzere vakaların devamlı arttığını belirten Koca,

"Sosyal hareketliliği ve yoğun diğer şehir ilişkileri koronavirüsün önemini arttırıyor. Burada kazanacağımız başarı Bursa ile sınırlı kalmayacak tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir. Şehir Hastanesi'ni ziyaret edeceğim. Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova İl Sağlık Müdürlerimiz, hastane başhekimleri, saha koordinatörleri ile il bazında ayrı ayrı toplantılar yapacağız. Toplantı tamamlanınca bu şehirlerin sakinlerine açıklamalarımız olacak. Ülkenin bir noktasındaki riskin aslında ülkenin her noktasını ilgilendirdiğini bilen, son durumu öğrenmek isteyen yurttaşlarımız için gerekli bilgileri paylaşacağız" diye konuştu.

FEDAKARLIKTA BULUNMAYA DAVET EDİYORUM

Koca vakaların artış gösterdiğini vurgulayarak,

“83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbulluları kurallara gerekirse fedakarlıkta bulunarak uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan başlayarak 5 gün çalışma arkadaşlarımla birlikte olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bu Çarşamba Bilim Kurulu toplantımızı İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerden; denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Sağlık çalışanlarımız her gün fedakarlığın yeni örneğini gösteriyor. Onların hastaları iyileştirme çabalarını bizler de tedbirlere uymak için gösterelim." dedi

23 Eki 2020 - 13:23 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.