Düğün Sektörü, Sezonda Çalışmak İstiyor

Tüm Sektörü Konfederasyonu Sakarya üyesi Cem Kapankaya, '' Artık günah keçisi olmak istemiyoruz. Virüs bizimle yayılmadı, düğünler ve etkinlikler benzer alanlarla aynı anda başlasın. Temmuz'a ötelenmeyi kabul etmiyoruz'' dedi.

15 aydır faaliyet alanları kapalı olan düğün ve etkinlik sektörünün Türkiye'nin her şehrinden temsilcileri, düğünlerin yapılmadığı dönemde 60 binlere ulaşan vaka sayılarında düğünlerin hiçbir payı olmadığını belirterek basında kulis bilgisi olarak çıkan kademeli normalleşme takvimine sert tepki gösterdi.

Tüm Etkinlik Sektörü Federasyonu, Anadolu Davet ve Etkinlik Federasyonu ile Ege Davet ve Etkinlik Federasyonu’nun öncülüğünde kurulan Tüm Etkinlik Sektörü Konfederasyonu (TESKON) adına Sakarya'da konuşan Cem Kapankaya, düğün ve etkinliklerin sadece bir kutlama ya da eğlenceden ibaret olmadığını, 50’ye yakın meslek grubuna doğrudan iş sağlayan etkinlik sektöründe 1 milyondan fazla etkinlik çalışanının 15 aydır işsiz olduğunu hatırlattı. Geç kalan açıklamayla sektörün bir yıl daha kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kapankaya, değil bir yıl, bir gün bile kaybetme şanslarının kalmadığını söyledi. Kapankaya, “Hes kodu ve maske ile giriş yapılacak denetimli mekanlarda yapılacak düğünler ve diğer davetler filyasyonu mümkün organizasyonlardır. Katılan misafirler bellidir ve takibi mümkündür. Ayrıca insanların yıl içinde düğün ve davetlere katılım sayısı dikkate alındığında etkinliklerde geçirilen toplam süre diğer riskli alanlarda geçirilen toplam riskli süre ile karşılaştırılamayacak kadar azdır. Bir insan, bir yılda ortalama iki - üç düğüne ya da kurumsal davete katılır ve davetlerde geçirdiği sürenin yıllık ortalaması, altı ile dokuz saat arasındadır. Etkinliklerde geçirilen yıllık toplam süre, toplu taşıma, AVM, Pazar yeri, kafe, restoran ve diğer kalabalık alanlarda geçirilen haftalık toplam sürenin çok çok altındadır” ifadelerini kullandı.

14 May 2021 - 14:05 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.