Bakan Koca Müjdeledi Milli Aşı Hazır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Türkiye’nin üzerinde çalıştığı 13 aşıdan birinin hayvan deneyinin tamamlandığını ve insan deneyi için hazır olduğunu belirtti.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Bakan Koca Müjdeledi Milli Aşı Hazır
Bakan Koca Müjdeledi Milli Aşı Hazır
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca yaptığı açıklamayla, Koronavirüse karşı geliştirilmeye çalışılan milli aşılarla ilgili bilgi verdi. 13 aşıdan birinin önemli noktaya geldiğini vurgulayan Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve tüm ülkeye müjdeyi verdi.

AŞIYA DAHA YAKINIZ

Sosyal medyadan konuyla ilgili açıklamaya yapan Bakan Fahrettin Koca,

“Milli Aşımızın meydan okuma çalışmasında 10 transgenik hayvan aşılandı, 9 hayvan ise aşılanmadı. Virüse maruz bırakıldılar ve aşılanan hayvanlarda hiç virüse rastlanmadı. Aşılanmayanların 4’ü hayatını kaybetti 5’inin ise akciğerlerinde virüse rastlandı. Milli aşıya daha yakınız” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ BİLİMDE

Ülkemizde 13 ayrı aşı çalışmasının olduğunu vurgulayan Bakan Koca,

“Ülkemizde 13 ayrı COVID-19 aşı adayı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bunlardan 5’i insan deneyleri safhasına yaklaştı. Klinik safhaya gelen tüm aşı adaylarımız Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımız (TÜSEB) tarafından destekleniyor. Türkiye’nin gücü bilimde” şeklinde konuştu.

MÜJDEYİ VERDİ

Aşı laboratuvarından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüntülü konuşan Sağlık Bakanı Koca,

“Yerli ve Milli COVID-19 aşısı ile ilgili bugün çok önemli bir gelişme oldu. TÜSEB tarafından desteklenen aşı adayımız transgenik hayvanda meydan okuma (challenge) çalışmasını tamamlayarak insan deneyleri safhasına geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza müjdeyi verdik. Sonuca çok yakınız” ifadelerini kullandı.

04 Eki 2020 - 10:58 - Sağlık

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.