Aşı Olmayanlara Ne Olacak?

Aşı olmayanlar için kısıtlamaların geleceği yönündeki tartışmalar sürerken, Bakan Fahrettin Koca, aşı olmayanlardan                 yolculuk esnasında ya da sinema ve tiyatro gibi kapalı alanlara girişlerde PCR testi istenilebileceğini ifade etti.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Koronavirüsle mücadele kapsamında son günlerden artan vaka sayılarının endişe verici bir hal alması sebebiyle ve vakaların 27 binlere kadar ulaşması neticesinde uzmanlar aşılamanın bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Türkiye’de vakaların artması dolayısıyla vatandaşlara “bir an önce aşılarınızı olun” çağrısı yapılırken bir yandan da aşısızlara kısıtlama mı gelecek sorusu tartışılmaya başlandı.

AŞISIZLARA KISITLAMA GELEBİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aşısızlara kısıtlama gelebilir mi?” sorusuna verdiği cevapta “Zorlamadan yana değilim. Gönüllülük esasına göre bu süreci işletmenin neticesi hayırlı olacaktır” ifade etmesi kısıtlamanın olmayacağı noktasında anlaşıldı.

AŞISIZLAR İKNA EDİLMELİ

Abdulkadir Selvi’ye konuşan Bakan Koca, ikna edilerek vatandaşların kafasındaki tereddütleri ortadan kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşündüğünü belirtti. Bununla birlikte aşı olmayanların, aşı olanların yanında virüs taşıyıp taşımadıklarını belirlemek için PCR testine tabi olabileceklerini ifade etti.

05 Ağu 2021 - 13:05 - Sağlık

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.