Filistin Kızılayı: Ekiplerimizle Bağlantımızı Tamamen Kaybettik

Filistin Kızılayı tarafından İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağlarını ve interneti kesmesinin ardından yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki operasyon odası ve orada görev yapan ekiplerimizle bağlantımızı tamamen kaybettik” ifadeleri kullanıldı.

Furkan Develi
Furkan Develi Tüm Haberleri

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları 21’inci gününde devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ne bombardımanı akşam saatlerinde yoğunlaşırken, bölgedeki iletişim ağları ve internet İsrail tarafından kesildi. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, “İsrail yetkililerinin tüm sabit hat, cep telefonu ve internet iletişimini kesmesi nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki operasyon odası ve orada görev yapan ekiplerimizle bağlantımızı tamamen kaybettik” ifadeleri kullanıldı.

Kesintilerin özellikle merkezi acil durum hattını etkileyeceği ve bunun da ambulansların yaralılara ulaşmasını engelleyeceği belirtilerek, “Ekiplerimizin acil sağlık hizmetlerini sağlamaya devam edebilmesi konusunda derin endişe duyuyoruz” açıklaması yapıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ni dünyadan izole etmesinin İsrail ordusunun savaş suçlarına devam edeceğinin göstergesi olduğu ifade edilen açıklamada, “Gazze Şeridi’nde görev yapan ekiplerimizin güvenliğinden endişe ediyoruz. Masum sivillere, tıbbi tesislere ve ekiplerimize derhal koruma sağlanması için uluslararası toplumu İsrail yetkililerine baskı yapmaya çağırıyoruz” denildi.

27 Eki 2023 - 23:09 - Gündem

Muhabir  Furkan Develi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.