Yüce “SEKAY’ın Enerjisi Şehrimize Güç Verecek”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bölgenin en kapsamlı çevre projesi olan SEKAY’ı ziyaret etti.

ŞEHRİ ÖNE ÇIKARACAK

Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen ve yüzde 90 oranında tamamlanan projede devam eden çalışmalara ilişkin SEKAY A.Ş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Nergiz ve Tesis Müdürü Nuri Şerifoğlu’ndan bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, projenin Sakarya’nın enerjisine enerji katacağını, sürdürülebilir çevre anlayışına büyük katkılar sunacağını ve ‘Sıfır Atık’ iddiasında şehri öne çıkaracağını söyledi.

BÖLGENİN EN KAPSAMLI PROJESİ

SEKAY’ın son durumuna ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, “Bünyesinde yer alan farklı üniteleriyle atıkların işlenmesi ve geri dönüşümü ile çevremizi koruma altına alacağız. Yüzde 90 oranında tamamladığımız projede atıklardan enerji üretiyor, ambalaj atıklarının ayrıştırılarak geri dönüşümünü sağlıyoruz “ dedi.

DEĞERLENDİRİLMEYEN ATIK KALMAYACAK

Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sungur Mehmet Yeni’nin de katıldığı toplantı sonrası açıklamada bulunan Başkan Yüce, SEKAY’ın tamamlanmasıyla Sakarya’da değerlendirilmeyen atık kalmayacağının altını çizdi.

YÜZDE 90 TAMAMLANDI

Biogaz üretimi için hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Yüce, “Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi projesi şehrimizi çevresi için çok özel bir noktada yer alıyor. Bünyesinde yer alan farklı üniteleriyle atıkların işlenmesi ve geri dönüşümü ile değerlendirilmeyen atıkların bertaraf edilmesini sağlayacağız. Şuan yüzde 90 oranında tamamladığımız projede atıklardan enerji üretiyor, ambalaj atıklarının ayrıştırılarak geri dönüşümünü sağlıyoruz. Ayrıca organik atıklardan biogaz üretimi için de hazırlıklarımızı tamamladık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TAM KAPASİTEYLE 130 BİN KİŞİYE ULAŞILACAK

SEKAY ile 22 aylık süreçte 64 bin MWh elektrik enerjisi ürettiklerini belirten Yüce, “Yaklaşık 98 bin kişinin hanelerinde tükettiği enerjiyi SEKAY tesisimizle karşıladık. Tesisimiz tam kapasiteyle hizmet sunmaya başladığında ise 80 bin kWh’ın üzerinde elektrik üretimi yapacak ve 130 bin kişinin tükettiği enerjiyi atıklardan üreteceğiz. İnşallah SEKAY’ın enerjisi şehrimize güç verecek, oluşturduğu iş istihdamı da hemşehrilerimiz için yeni bir kapı olacak” dedi.

04 Mar 2021 - 13:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.