Yüce Depreme Hazırlık Çalıştayına Katılacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının düzenleyeceği depreme hazırlık ve kentsel dayanıklılık çalıştayına katılacak.

İLK TOPLANTI 10 ARALIK’TA

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının düzenleyeceği depreme hazırlık ve kentsel dayanıklılık çalıştayına katılacak. Çalıştay serisinin ilk toplantısı 10 Aralık Perşembe günü video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek. Programın temelinde ise deprem zararlarını azaltmak ve kentin fiziki alanlarını dönüştürmek, dirençli hale getirmek adına tüm paydaşlarla ortak akıl yürütmek olacak.

TOPLANTININ DETAYLARI

Konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Dayanıklı kentin en önemli bileşenlerinden biri de kenti afetlere karşı hazırlamak ve olası deprem zararlarına karşı riski yönetmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak kurumsal kapasiteyi geliştirmek için Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kurulmuştur. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Şehrimizin deprem zararlarını azaltmak ve kentin fiziki alanlarını dönüştürmek, dirençli hale getirmek adına tüm paydaşlarla ortak akla ihtiyaç vardır. Bu kapsamda düzenlenecek Çalıştay serisinin ilki video konferans yöntemi ile 10 Aralık Perşembe günü odalar, STK’lar, Üniversiteler ve kamu yetkilileri ile yapılacaktır.” denildi

04 Ara 2020 - 16:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.