Vatandaş Ateş Püskürdü: "Lanet Olsun Ya"

Karagöl Yaylasında piknik yapan bir şahsın ateşi söndürmeden gitmesi üzerine, yanan közü son anda fark eden bir vatandaş olaya tepki gösterdi.

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri
Vatandaş Ateş Püskürdü: "Lanet Olsun Ya"
Vatandaş Ateş Püskürdü: "Lanet Olsun Ya"
Video için play'e tıklayın

Akyazı ilçesi Karagöl Yaylasında piknikçilerin söndürmeden bıraktığı mangal közü az kalsın ormanı yakacaktı. O sırada yaylaya çıkan bir vatandaşın dumanı fark etmesiyle faciadan dönüldü. Dumanı tüten ateşi fark eden vatandaşın, yanan ateşe su ile müdahale ederek söndürmeye çalıştığı görüntülerde, suyun bitmesi üzerine vatandaşın “ateş sönene kadar buradayım” demesi takdir topladı.

O anları kayıt altına alarak uyarılarda bulunan vatandaş, "Akyazı İlçesinin Karagöl mevkiindeyiz… Şu manzaraya bir bakın arkadaşlar, şu doğa güzelliğine bir bakın. Yurdumuzun güzide yerlerinden birisi burası. Burada dolaşırken bir ateşin başına denk geldik. Arkadaşlar, yurdumuzun Akdeniz bölgesinde sağında solunda bir sürü yangınlardan telef olmuş, zamanla geçmişken; adamın biri burada ateşi bırakmış, yemiş, içmiş, yürümüş gitmiş. Ya biz bu ateşi görmesek, şu an bunu söndüreceğiz, elimizdeki, arabadaki sularla. Ya biz görmesek, ya bu ormanlar yansa, bu güzellikler yok olsa, iyi mi olacak. Memleketin neresinde başka orman kalmış böyle. Bunu kim böyle bıraktıysa, rica ediyorum lütfen dikkat edin, Bir yerden su bulun, su getirin bu ateşi bu şekilde bırakmayın. Lanet olsun ya, böyle ne piknik olur, ne eğlence olur. Yeme abi, bırak yeme ya, boğazında kalsın. Böyle yapacaksan yeme arkadaş. Bir orman kaç yılda meydana geliyor ya, dibinden mantar topluyorsun, temiz havasını alıyorsun. Böyle mi bırakman lazım. Arkadaşlar bu ateş sönene kadar biz burada bekleyeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

23 Eyl 2021 - 11:19 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.