Vali Kaldırım’dan Genç Ticaret Köprüsü’ne Tam Destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nin Gençlik Kurulu Başkanı Enes Boz ve beraberindeki heyet, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ı makamında ziyaret ederek Genç Ticaret Köprüsü hakkında bilgilendirdi.

Genç MÜSİAD Sakarya Başkanı Enes Boz ve beraberinde bulunan Genç MÜSİAD Sakarya Başkan Yardımcısı İlyas Çimen, MÜSİAD Sakarya Üyesi Dr. Osman Eminler, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Tarıg İdris A. Gabreel, Yedirenk UÖD Genel Sekreteri Hasan Durmuş ve 2019 Finalisti Mukhitzhan Rakhmanov Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Ticaret Köprüsü hakkında Sn. Kaldırım’ı bilgilendirerek sorularını yanıtladılar.

Genç MÜSİAD Sakarya Başkanı Enes Boz;

“2015 yılında projeleştirilen bir Uluslararası Öğrenci Yarışması olan Genç Ticaret Köprüsü ilk defa düzenlendiği 2017 yılından bu yana 5. kez sahne alacak. Bu yarışma sayesinde uluslararası öğrencilerimiz kendi ülkelerini sunuyor ve hemen her özelliğinden bahsediyor. Bu yarışmaya geçmiş yıllarda katılan birçok arkadaşımız şimdi şehrin ve ülkenin önemli kurumlarında uluslararası ilişkiler departmanlarında, satınalma birimlerinde, ihracat ve ithalat birimlerinde çalışarak hem ülkemizin ihracatına ciddi destekler sağlıyor, hem de iki ülke arasında bir köprü vazifesi görerek ilişkileri güzelleştiriyor. Yarışma ilk olarak şehrimiz Sakarya’da hayata geçti ve diğer şubelerimize örnek olarak birçok farklı şehirde düzenlendi. Bu bize büyük bir gurur veriyor. Genç MÜSİAD Sakarya’dan ülkemize bıraktığımız bir miras gibi görüyoruz ve hem bu kadar öğrencinin iş bulmasına, hem de ihracat rakamlarının bu kadar artmasına fayda sağladığı için kıvanç duyuyoruz” dedi.

Yarışmanın kurucularından olan Dr. Osman Eminler;

“Yarışma her geçen sene daha fazla ilgi görüyor, geçen sene pandemi sebebiyle gerçekleştiremedik. Ancak bu sene imkanların elverdiği şartta gerçekleştirmek istedik. Uluslararası Öğrenci Derneği yavaş yavaş geleneksel olma özelliği taşımaya başladı. Özellikle uluslararası öğrencilere hem tecrübe anlamında hem de sıcak ilişkiler anlamında bu kadar katkı sağlaması sebebiyle uzun yıllar bu yarışmanın devam etmesini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

13 Nis 2021 - 17:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.