Vali Kadırım’dan Anlamı Cumhuriyet Mesaj

Vali Çetin Oktay Kaldırım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BÜYÜK GURUR İÇERİSİNDEYİZ

Vali Kaldırım, yayınladığı mesajda Cumhuriyetin 97. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisinde olduğunu bildirirken,

“Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren aynı zamanda halkın müreffeh olmasını, gelişimini ve üstün değerlerle donatılmasını sağlayan Cumhuriyetimizin 97’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz. Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Türk Milleti olarak bu idareye çok büyük zorluklardan sonra kavuştuk. Vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vererek tarihin az şahit olduğu bir Kurtuluş Savaşı başlattık ve tarihimize yaraşır bir mücadele örneği vererek Cumhuriyeti kurduk. Bugün yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin simgesi olan ay yıldızlı bayrağımız rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş kahraman şehitlerimizin kanından almaktadır” dedi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

Vali Kaldırım, bu ülkenin bekası için canla başla çalışacaklarını belirterek,

“Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için canla başla çalışacağız ve aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla Cumhuriyetin ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek gelecek kuşaklara emanet etmiştir” dedi.

CUMHURİYET BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

Vali Kaldırım mesajın devamında şu ifadeleri kullandı,

“Bu duygu ve düşüncelerle; Bu Aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle; Gazilerimizi şükranla anıyor; Sakaryalı Hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

27 Eki 2020 - 12:16 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.