“Kayıt Dışıyla Mücadelemiz Sürecek”

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, pandemi döneminde yükü çeken kurumların başında geldiklerini belirterek, ilimizde kayıt dışı istihdamla mücadelelerinin süreceğini söyledi

Canan Güzeldere
Canan Güzeldere Tüm Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erhan Çavuş ve kurum yöneticileri, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Sezai Matur ile görüştü. Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle gerçekleştiren ziyarette SGC başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. SGK İl Müdürlüğü olarak yaptıkları hizmetleri anlatan Çavuş, emekli aylığı bağlama gün sayısının 10’a indiğini söyledi.

EMEKLİ AYLIĞI

Pandemi öncesinde emekli aylığı bağlama gün sayısının 3-4 olduğunu dile getiren SGK İl Müdürü Çavuş, “Maalesef pandemi dönemi hedefimizden saptırdı ancak buna rağmen hizmetleri aksatmamaya gayret gösterdik. Çok şükür o dönemde hiçbir vatandaşımıza mağduriyet yaşatmadık. Covid döneminde evde kullanımı gerekli olan solunum cihazının temin edilmesiyle ilgili de elimizden geleni yaptık” dedi.

RAPOR ÜCRETLERİ

Çavuş, “Yine pandemi döneminde temaslı olduğu için rapor verilen işçilerin ücretlerini en geç iki gün içinde ödedik. Biz SGK olarak zor zamanlarda yükü çekecek kurumların başında geliyorduk. SGK olarak e-devlet üzerinde 11 farklı işlem ve uygulamaya sahibiz. Artık vatandaşlarımız evden çıkmadan internet üzerinden askerlik borçlanmasından emeklilik işlemlerine bir çok başvurusunu gerçekleştiriyor” dedi.

İLÇELERDE DENETİM

SGK’nın eylem planı içerisinde kayıt dışıyla mücadelenin büyük önem taşıdığına değinen Erhan Çavuş, “Sakarya’da kayıt dışı işsizlik oranı yüzde 17 seviyelerinde. Sigortasız işçi çalıştırılması belli bir kesimin değil tüm toplumun büyük bir sorunu. Biz cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık. Bu aydan itibaren Temmuz sonuna kadar ilçelerde SGK denetimlerine başlayacağız” dedi.

18 May 2022 - 15:16 - Gündem

Mahreç  Canan Güzeldere


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.