Topraktan Sofraya: Ata Tohumu

Büyükşehir marifetiyle kurulan Ata Tohum üretiminde ilk mahsuller toplandı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Topraktan Sofraya: Ata Tohumu
Topraktan Sofraya: Ata Tohumu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Sakarya’nın tarımsal potansiyelini artıracak olan ve geçmişten gelecek nesillere miras kalacak Ata Tohumunun ilk mahsullerini inceledi. Tamamen doğal, katkısız ve ilaçsız bir şekilde üretimi sağlanan domates, biber, patlıcan ve mısır gibi 10 farklı ata tohumu, BELPAŞ marifetiyle sofralara ulaşacak.

SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için ihtiyacımız olan sağlıklı besinleri ancak sağlıklı tohumlardan elde edebiliriz diyen Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızın gelişmesinde tarımın önceliği çok büyük. Sofralarımıza sağlık besinleri getirmek, tamamen doğal ve katkısız sebzeler yiyebilmek her vatandaşımızın en doğal hakkı. Büyükşehir olarak genetiği değiştirilmiş ürünleri değil, kültürel mirasımızın yapı taşlarından olan 10 farklı sebzemizi üretiyoruz. Ektiğimiz ürünlerin ilk mahsullerini toplamaya başladık. Domates, biber, patlıcan ve mısır gibi birçok ürün BELPAŞ marifetiyle sofralara ulaşacak. Sağlıklı bir gelecek, güvenilir bir dünya için ata tohumunu yaygınlaştırmalı, kullanılmasına gayret göstermeliyiz. İnşallah verimli bir şekilde üretimini sağlayarak atalarımızın emanetine sahip çıkacağız” dedi.

05 Ağu 2021 - 17:49 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.