Toplu Sözleşme Yüzleri Güldürdü

Serdivan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri Serdivan Belediyesi Kongre Salonu’nda düzenlenen imza töreni ile tamamlandı.

Serdivan Belediyesi Personel Anonim Şirketi (SERBEL) kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmeler yapıldı. 2021-2022 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nde imzalar, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hizmet -İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ve Yerel-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Melih Kuran’ın yer aldığı ve işçilerin de hazır bulunduğu törende atıldı.

EN DÜŞÜK ÜCRET 3 BİN 734 TL

Sahada çalışan bir personel için aylık en düşük ücret 3 bin 734 TL olarak belirlendi. 2022 yılında tüm ücret ve sosyal haklara enflasyon oranında zam yapılacağı belirtilirken ayrıca artı 1 refah payı da eklenerek maaşların düzenleneceği bildirildi. Önemli olanın işçinin emeğinin karşılığını alması olduğunu ifade eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bu anlayışla hareket ederek her zaman işçinin yanında olmaya ve onların haklarını korumaya devam edeceklerini belirtti.

SERDİVAN BAŞARILIYSA MECLİSİYLE BÜTÜN OLDUĞU İÇİNDİR

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını dile getiren Alemdar;

“Serdivan Belediyesi eğer başarılıysa işçisiyle, memuruyla, bürokratıyla, başkanıyla, meclisiyle bir bütünlük içinde başarılıdır.” diye konuştu.

ATILAN İMZALAR İŞÇİNİN KARARIDIR

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a yeni sözleşme ile işçilerin haklarını daha da iyileştirmek konusunda belediyenin tüm ekonomik şartlarını zorlayarak kendilerine yardımcı oldukları için teşekkür ettiklerini belirten Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir;

“Bugün attığımız imzalar işçinin kararıdır prensibimizle bu sözleşmeyi imzalamış bulunmaktayız. Karşılıklı iyi niyetle yürüttüğümüz toplu iş sözleşmemizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Toplu iş sözleşmemizin başta işçilerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Sözleşmede verilen zam oranından duydukları memnuniyeti dile getiren belediye çalışanları Başkan Alemdar’a teşekkür etti.

01 Şub 2021 - 17:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.