Tever İtibar Suikastliğine Dava Açıyor

Bir internet sitesinde çıkan köşe yazısında hakkında itibar suikasti yapıldığını ifade eden AK Parti İl başkanı Yunus Tever yazının sahibi ve internet sitesini dava edeceğini açıkladı.

Tever İtibar Suikastliğine Dava Açıyor
Tever İtibar Suikastliğine Dava Açıyor
+6
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Tever yaptığı açıklamada,

Medyabar adlı internet haber sitesi yazarı Hakan Turhan tarafından 15 Aralık 2020 tarihinde şahsım ile ilgili yapılan bir haber üzerine “Koronayı da siyasi malzeme yaptınız ya… Helal olsun!” başlıklı ve maksadını aşan ifadeler ile bezenen köşe yazısı hakkında bir basın açıklaması yapma gereği hâsıl olmuştur. Anadolu Ajansı tarafından yaşam kategorisinde ‘Covid-19 Hastaları Yaşadıklarını Anlatıyor’ temalı daha öncede birçok kez sanat, spor, siyaset ve iş dünyasından kişiler ile yapılan benzeri röportaj haberine geçtiğimiz günlerde AK Parti Sakarya İl Başkanı olarak katılarak, koronavirüs hastalığım sürecinde yaşadığım acı tecrübeleri ve hastalık tedavi sürecimi değerlendirme fırsatı bulmuştum. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan bu röportajımda; AK Parti İl Başkanı vasfımın dışında bir vatandaş olarak ve hiçbir siyasi propaganda malzemesi, siyasi argüman gözetmeden hastalığı yaşamış biri olarak hastalığın insana yaşattığı durumu ve tecrübelerimi dile getirdiğim röportaj, yayımlanan haberde açıkça görülmektedir. ” dedi.

HER ŞEY ALENEN ORTADA

Konuya ilişkin yorum ve takdirleri kamuoyuna bıraktığını belirten Tever,

“Tüm bu açıklamalar ışığında, Medyabar adlı internet haber sitesi yazarı Hakan Turhan tarafından acemice kaleme alınan köşe yazısında röportajın; ‘siyasi bir propaganda amacı güttüğünü’, güya haberin ‘ince siyasi mesajlar ile’ süslendiğini, sağlık gibi hayati öneme sahip bir konuda iktidar partisi il başkanı olarak ‘duygu sömürüsü ve mağdur edebiyatı’ yaptığımı ve devletin ajansını da aşağılayan ifadelerle bezenen yazıda şahsıma yönelik bir itibar suikastı yapıldığı yazılan ifadeler ile açıkça bellidir. Kaldı ki, Medyabar adlı haber sitesinde de 03.12.2020 tarihinde ‘Yunus Tever Koronayı yendi’ şeklinde haber yapılmıştır. Anadolu Ajansının haberinin de bu haberden hiçbir farkı yoktur. Bu konuyla ilgili yorum ve takdirleri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Siyasi propaganda yapıldığını düşünen yazarın haber sitesi, Anadolu Ajansından önce bu haberi de kendi haber sitesinde yapmıştır. Yapılan röportajda belirtildiği gibi şahsımın böyle bir ifade de bulunmadığı da alenen ortadadır” ifadelerini kullandı.

TÜM YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM

Konuya ilişkin olarak kendisine karşı işlenen suçlara karşılık tüm yasal haklarını kullanacağını belirten Başkan Tever,

“İlgili kişi tarafından yalan içeriklerle yapılan bu alaycı, aşağılayıcı ve zedeleyici köşe yazısı hakkında ve AK Parti İl Başkanı olarak tarafıma yapılan bu itibar sukiasti karşısında işlenen suça yönelik tüm yasal haklarımı kullanacağımı ifade ediyor, haberi yayımlayan yerel medya organını da sorumlu olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

15 Ara 2020 - 22:51 - Gündem

Mahreç   Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.