Süre Doluyor... Şimdi Ne Olacak?

Sosyal medya uygulaması WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası için uzattığı süre yarın doluyor.

Sosyal medya uygulaması WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası için uzattığı süre yarın doluyor. Son 1 gün kala kullanıcılar, karara ilişkin görüşlerini dile getirdi. Özellikle ileri yaştaki vatandaşlar, karara tepki gösterip, uygulamayı sileceğini söylerken, sosyal medyada daha çok vakit geçiren gençler, endişe etmeden, gizlilik politikasını kabul edip, uygulamayı kullanacağını ifade etti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Facebook tarafından satın alınan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp güncellediği gizlilik sözleşmesi için 15 Mayıs'a uzatılan süre 1 gün sonra doluyor. Verilerin paylaşılması zorunluluğunun durdurulması çağrısı yapan Rekabet Kurulu, soruşturma kapsamında 15 Şubat’ta geçici tedbir kararı almıştı. Kurul, aşırı veri toplanmasının ve verinin başka hizmetler için kullanılmasının tüketicinin sömürülmesine yol açmasının da endişe verici olduğunu dile getirmişti.

SINIRLI KULLANIM OLACAK

Şirket, 15 Mayıs’tan sonra kullanıcılarına kalıcı bir hatırlatma yapacak ve güncellemeyi kabul etmeyenlerin birkaç hafta içinde işlevlerini sınırlandıracak. Örneğin sohbet listesine erişilemeyecek. Ancak yine de gelen telefon aramaları ve video aramaları cevaplanabilecek. Birkaç haftalık sınırlı işlevselliğin ardından, gelen aramalar veya bildirimler de alınamayacak ve WhatsApp telefonunuza mesaj ve arama göndermeyi durduracak.

14 May 2021 - 12:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.