SUBÜ’den Fındık Üretimine Destek

SUBÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin İrfan Balık, Dünya Fındık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreninde ‘Fındığa Değer Katan Akademisyenler’ arasında gösterilerek ödül kazandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin İrfan Balık, Trabzon Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Dünya Fındık Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Fındığa Değer Katan Akademisyenler’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Türkiye, dünyadaki fındık üretim ve ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda fındığın tanıtım ve tüketimine katkı sağlamak amacıyla her yıl Ağustos ayının 2. haftası Dünya Fındık Haftası olarak kutlanıyor.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın katıldığı etkinlikler kapsamında Fotoğraflarla Fındık Sergisi açıldı, örnek bahçe ziyareti gerçekleştirildi ve Trabzon Botanik Bahçe’de 21 çeşit fındık türünün yer aldığı bahçe dizayn edildi. Keşap Fındık Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Şahin, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk ile fındık araştırma ve uygulayıcısı Orhun Güven’in katılımı ile ‘Fındıkta Ezber Bozanlar’ başlıklı söyleşi düzenlendi. Dünya Fındık Ödülleri Töreninde fındığa değer verenler, destek olanlar, akademik çalışma yapanlar ve 2020 yılı rakamları ile fındık ihracatında ilk 10 sırada yer alanlar ödüllendirildi. Dünya Fındık Haftası; Trabzon’un Yomra ilçesinde 2014 yılında tek gövde sistemi ile kurulan ve 7’inci yılında dekarda 250 kilogram fındık verecek seviyeye ulaşan Ömer Ustaömeroğlu’na ait örnek bahçede düzenlenen hasat etkinliği ile tamamlandı.

23 Ağu 2021 - 17:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.