STB Başkanı Adem Sarı, Sel Felaketleri Hakkında Konuştu

Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı afetle ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı; “Ülkemizde son günlerde yaşanan yangınlar sonrası, şimdide Kastamonu, Bartın Sinop illerimizde yaşanan sel felaketi millet olarak bizleri derinden üzmüş, yaşanan felaketin boyutu ve görüntüleri yüreğimizi yakmıştır. Yaşanan sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. En büyük temennimiz can kayıplarının artmamasıdır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Adem Sarı “Yaşadığımız iklim değişiklikleri her gün sıklığını ve etkisini arttırarak yeni bir felakete neden olmaktadır. İklim krizi şu an dünyanın en öncelikli problemleri arasında. Yaşanan felaketlerin birinin bıraktığı izler silinmeden üstüne yeni bir felaket ekleniyor. Bu nedenle artık ülkemizde Afet Risk Yönetimi Stratejisiyle birlikte İklim Değişikliği İle Mücadelede Acil Eylem Planlarına ihtiyacımız var. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerden bir an önce gerekli tedbirleri alarak yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

12 Ağu 2021 - 09:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.