Son Söz Her Zaman Milletimizindir

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; Meşeli ve Uzunköy Mahallelerinin uygulama imar planlarını bölge sakinleriyle birlikte değerlendirdi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, MHP Serdivan İlçe Başkanı Yaşar Kara, meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti. Her iki mahalledeki programa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Cumhur İttifakı olarak her zaman milletin kararlarına göre planlama yaptıklarını ifade ederek bu şiarla hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan İlçe Başkanı Yaşar Kara; Türk Milleti’nin yaşadığı çevreyi her zaman güzelleştirdiğini, yönetim kademelerinin tarih boyunca halkının isteklerini gözetme geleneği olduğunu ifade ederek, bugünkü programın bunun en güzel göstergesi olduğunu belirtti.

Toplantıda ortak aklın önemine vurgu yapan Başkan Alemdar, atılacak her adımda önceliklerinin bölge sakinlerinin onayı olduğunu belirterek onların onaylamadığı ve istemediği hiç bir şeyin hayata geçirilmeyeceğini söyledi.

GELECEĞİ DÜŞÜNEREK ADIM ATIYORUZ

Sokak içlerine de ev yapılabilmesi, mahalleye doğalgaz gelebilmesi için mevcut parseller gözetilerek, tarım arazilerine dokunmadan bir planlama yaptıklarını vurgulayan Başkan Alemdar, “Belediyelerin görevi 30 yıl sonrasının, 50 yıl sonrasının Meşeli’sini, Uzunköy’ünü öngörerek ona göre planlamalarını yapmak, bu plan doğrultusunda alt yapı çalışmalarını hayata geçirmektir. Bu nedenle biz hayvancılığın bölgemizin geçim kaynağı olduğunun farkındalığı ile, tarım arazilerine dokunmadan mevcut parseller üzerinden bir planlama yaptık. 2050 yılında bu bölgenin nüfusu ne olacak, kaç hane olacak, kaç öğrenci olacak, kaç dersliğe ihtiyaç olacak, bunların verileri elimizde” dedi.

SON SÖZ VATANDAŞIN

Son sözün vatandaşa ait olduğunu belirten Başkan Alemdar, “Önceliğimiz elbette tarım. Verimli arazilere sahibiz. Bunun bilinci ile tarım ve hayvancılığı önceleyen bir planlama yaptık. Biz Serdivan’ın merkezine sanayi sokmadık. Çevresinin ekolojisine zarar gelmesin dedik. Havamızı, toprağımızı, geleceğimizi düşünerek hareket ettiğimizi bilin. Ama buranın geçmişi de geleceği de sizlersiniz. Sizin istemediğiniz bir planlamayı biz asla hayata geçirmeyiz.” diye konuştu.

HERKESİN GÖRÜŞÜ BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR

Başkan Alemdar Yapılan sunumun ardından vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı. Mahalle sakinlerinin görüşlerinin her şeyden daha önemli olduğunu belirten Alemdar; “Milletimizin hayrına olan her şey de varız. Son karar her zaman milletimizindir. Bu toplantılar çerçevesinde alınan kararlarla ilgili meclisimizde gereken neyse yapılacak. Katılan herkese, fikir beyan eden, katkı sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

23 Haz 2021 - 13:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.