SESOB’tan Kafa Karıştıran Karar

Koronavirüs normalleşme kararları kapsamında kısıtlanan işletmelerin çalışma saatleri 07.00 – 20.00 olarak belirlenmişti. SESOB, Sakarya özelinde işletmelerin açılış saatini 10.00 olarak değiştirince işletmeler bu karara anlam veremediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme kararlarını açıklamasının ardından yayımlanan genelgeye göre işletmelerin çalışma saatleri 07.00 – 20.00 olarak belirlendi. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sakarya özelinde bu kararın 10.00 – 20.00 olarak değiştirildiğini belirtti. Sakaryalı işletmeler ise bu karara anlam veremedi.

SESOB’un aldığı dikkat çeken karar şu şekilde;

“Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan iş yerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabısı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00, Sakarya ili halen çok yüksek risk grubunda (kırmızı) bulunduğundan dolayı bu işyerlerinin çalışma saatleri 10:00-20:00 saatleri arası olarak devam edecektir.”

05 Mar 2021 - 18:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.