Serdivan Belediyesi Sıfır Atık Belgesi’ni Aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan kriterleri yerine getiren Serdivan Belediyesi, ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Serdivan Belediyesi, bakanlığın istediği tüm kriterleri ilçe genelinde hayata geçirdi. Çevre konusunda son derece hassas olduklarının altını çizen Başkan Yusuf Alemdar; Sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, hayata geçirilen her projelenin odak noktasında kullan koru ve geleceğe taşıma anlayışının yer aldığını söyledi.

Serdivan’ın daha güzel, daha yaşanabilir olması adına sıfır atık anlayışını ilçe genelinde daha geniş kitlelere yerleştirmek istediklerini ve bunun için yeni uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Alemdar; önümüzdeki günlerde detaylarını paylaşacakları yeni projeyle sıfır atık uygulamasında yeni bir aşamaya geçeceklerini belirtti. Alemdar yeni uygulama ile vatandaşların sıfır atık konusunda dava aktif bir role sahip olacaklarını dile getirerek, proje ile hem çevresel hem de ekonomik anlamda kazanç sağlanacağını söyledi.

19 Nis 2021 - 14:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.