“Patlamadan, İş Güvenliği Uzmanı Değil İşveren Sorumludur”

İSG SEN, Sakarya’daki feci havai fişek fabrikası patlamasının ardından tutuklanan iş güvenliği uzmanı Aslı B. için eylem yaptı.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
Video için play'e tıklayın

ÖZEL BİR MUAMELE İSTEMİYORUZ

İş Sağlığı ve Güvenliği Sendikası Genel Başkanı İrfan Sayar,

“Temmuz 2020'de Hendek'te hayal fişek fabrikasında meydana gelen patlamada iş güvenliği uzmanı Aslı B. Meslektaşımız tutuklanmış ve o günden bu yana da Cezaevinde tutulmaktadır. Bir hukuk devletinde yaşadığımız, söyleyerek sizlere kanunlarımızdan biraz hatırlatma yapmak isteriz. İş kazasından işveren ve işveren vekilleri sorumludur. Bunu biz değil yasalarımız söylüyor. Bu konunun anlaşılması için de gerekli tüm girişim/eri yaptık ve yapacağız. Biz kanunlarımızın uygulanmasını istiyoruz, İş kazası olduğunda bir günah keçisi olarak iş güvenliği uzmanlarının tutulmasını istemiyoruz. Özel bir muamele de istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI TUTUKLANAMAZ

Fabrikada vefat eden işçilere rahmet dileyen Sayar,

“İş kazalarının sebebi iş güvenliği uzmanları değildir. Aksine iş kazalarını azaltacak yegane personel iş güvenliği uzmanlarıdır. Vergi borcunuzdan dolayı muhasebecinizi suçluyor musunuz? Öyleyse bir iş kazası olduğunda iş güvenliği uzmanın! da suçlayamazsınız. Şunu herkes duysun ve bilsin ki; Bu insanlar iş güvenliği uzmanının görevini iyi ya da kötü yapmasından dolayı ölmedi. işverenin iş güvenliği uzmanı tarafından söylediği ve yasaların da kendisine emrettiği tedbirleri olmadığından dolayı hayatını kaybetti. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası olarak diyoruz ki; bizler hapse girmek için okul okumadık. Tutuk/anmak için sertifikalar almadık, yargılanmak için mesleğimize yatırım yapmadık. "Bu kadar riskli bir işi kim yapmak ister ki?" boyutuna getirilen bu meslek mensuplarını artık rahat bırakın! Kamuoyu vicdanını rahatlatmak için tutuklanan Aslı meslektaşımız hemen serbest bırakılmalıdır. İşyerlerinde iş kazalarını durdurmak için mücadele eden on binlerce iş güvenliği uzmanının bu işin anlamsızlığım sorguladığını da unutmayınız! İş güvenliği uzmanlarına özgürlük! İş güvenliği uzmanı tutuklanamaz!” dedi.

15 Mar 2021 - 14:41 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.

01

HacıFather - Güzel konuşmuş aslan, bu kadar beklemiyordum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 14:41