Serbes: Otoyol Çıkışındaki Ödenen Ücreti Gösteren Ekranlar Neden Kapalı

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, yaklaşık bir yıldır TEM Otoyolu çıkışlarında ödenen miktarın gişelerdeki ekrana verilmediğini belirterek, “Sürücüler otobana ne kadar ücret ödediklerini önceden olduğu gibi ekranda da görmek istiyorlar. Yoksa yapılan yüksek zamlar tepkilere sebep olmasın diye psikolojik olarak o an için gizlenmek mi isteniyor ?” diye sordu.

SÜRÜCÜLER TEPKİLİ

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, araç sürücülerinden gişelerdeki ödenen ücreti gösteren ekranların karartılmasına tepki gösterdiklerini söyledi. Bu konuda araç sahiplerinden şikayet aldıklarını ifade eden Serbes, “Daha önce devlet TEM otoyolu çıkışlarında alınan ücret ekranda görülüyordu. Ancak neredeyse bir yıldır ekranlar kapalı. Önceleri arıza var diye düşünülüyordu, ancak aradan aylar geçmesine rağmen hala ekranlar açık değil. Sürücüler bu konuda tepkili. Bir an önce ücreti gösteren ekranlarının çalıştırılmasını istiyorlar.” diye konuştu.

NE KADAR ÖDEDİKLERİNİ HEMEN EKRANDA GÖRMEK İSTİYORLAR

HGS ve OGS geçişlerinde alınan ücretin önceden olduğu gibi ekrana yansıtılmasının istendiğini dile getiren Serbes açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sürücüler bu gün çeşitli uygulamalarla HGS ve OGS hesaplarından ne kadar ücret alındığını takip edebiliyor. Ancak eskiden olduğu gibi alınan ücretin otoban çıkışında hemen ekranda görmek istiyorlar. Ekranlar kapalı olunca, ne kadar otoban ücreti ödediğini hesaptaki miktardan ne kadar para eksildiğine bakarak bunu görebiliyorlar. Bunun için bilgisayar veya cep telefonlarındaki uygulamalara girip bir iki işlem yapılması gerekiyor. Çoğu kişi de bunun için uğraşmıyor. Halbuki eskiden olduğu gibi alınan ücret gişe çıkışında ekrana yansıtılsa daha iyi olur. Sürücüler hesaplarını kontrol ederek değil de, hemen orada geçiş ücreti olarak ne kadar ödediklerini görmek istiyorlar. Hem de hesaplarında para yoksa ceza yemek zorunda kalmak istemiyorlar.”

YAPILAN ZAM PSİKOLOJİK OLARAK GİZLENMEK Mİ İSTENİYOR?

2021 yılı başında otoyol ücretlerine yüzde 25 zam yapıldığını, bu gün bir otomobil için Sakarya-Ankara arası geçiş ücretinin 30 lirayı bulduğunun altını çizen Serbes, “Devlet TEM Otoyolu için gerçekten yüksek bir zam. Acaba bu yüzden mi ekranlar karartılarak alınan geçiş ücret psikolojik olarak gizlenmeye mi çalışılıyor? Vatandaş gişe çıkışında alınan ücreti o an görür, görsel olarak hafızasında kalır mı? diye düşünülüyor. Yani o anda alınan ücreti gözüyle görmeyen sürücüler sonradan unutur yapılan zamlara çok tepki vermez mi diye düşünülüyor? Sürücüler bu soruların cevaplarını istiyor.” şeklinde konuştu.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Serbes, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ekranların neden kapalı olduğuna dair açıklama yapması gerektiğini kaydederek, “Eğer yapılan zamları ve yüksek geçiş ücretlerini gizlemek için böyle bir şey yapılıyorsa bu doğru değil. Karayollarından bu konuda açıklama bekleniyor. Ekranlar neden karartılmış, sürücüler bunu bilmek istiyor. Eğer bu uygulama kaldırılmak isteniyorsa o zaman plaka sahiplerine SMS yoluyla ne kadar ücret ödediklerinin bildirilmesi gerekiyor. Şeffaflık her zaman çok daha iyidir. Zaten gerçek demokrasilerde kurumlar şeffaf olur. Bir şeyleri gizlemeye çalışmak güzel bir netice elde edilmez. Aksine daha çok tepki toplar.” dedi.

23 Eyl 2021 - 12:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.