Serbes, “Karapürçek’in Yol ve İmar Sorunu Artık Çözülmeli”

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, Karapürçek İlçesi’nin yol ve imar sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Ender Serbes, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Muhtarlar Derneği Başkanı Beytullah Şafak, Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Yıldırım, Esnaf Odaları Başkanı Musa Bildik ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Osman Usta’yı ziyaret etti. Ziyarette Karapürçek’in sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuklarını ifade eden Serbes, “Muhteşem tabiat güzellikleri ve bozulmamış doğasıyla öne çıkan Karapürçek’in bu dokusuna zarar vermeden yol ve imar sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalı.” dedi.

YOLUN ACİL GENİŞLEMESİ LAZIM

İlçenin çoğunlukla geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını vurgulayan Serbes,

“İlçe yolu o kadar dar ki; yola bir traktör çıktığında onu güvenli bir biçimde sollayıp yolunuza devam etmeniz çok zor. Traktörün peşinde araç kuyrukları oluşuyor. Trafik ciddi şekilde aksıyor. Mevcut yol güvenli sürüşü engelliyor. Karapürçek Belediyemiz çaresizlikle yolu kendi genişletmeye çalışıyor ancak imkanları sınırlı. Karapürçekliler, yıllardır siyasilerin söz vermesine rağmen yılan hikayesine dönen bu yolun diğer ilçe yolları gibi geliş-gidiş ayrı şekilde çift şeritli yapılmasını istiyor. Ayrıca Kamışlı Mahallesi’nin olduğu bölgede yine sözü verilen Karapürçek’e TEM Otoyolu girişi projesinin de hızlıca hayata geçirilmesi bekleniyor” diye konuştu.

DOKUYA UYGUN İMAR PLANLAMASI YAPILMALI

Diğer 13 mahallede ise imar planı olmaması çeşitli sıkıntıları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Serbes,

“Ahmetler, İnönü ve Cumhuriyet Mahallesi’nin imar planları yapılmış. Ancak diğer mahallelerin imar planı yok. Bu da sağlıklı yapılaşma konusunda birtakım sıkıntılar meydana getiriyor. İmarı olmayan söz konusu mahallelerde yeni evlenen gençler ev yapamıyor. Aileler büyüyor ama yapılaşma sorunu ortaya çıkıyor. Karapürçek gerçekten muhteşem bir doğaya sahip. Belediyemiz bu doğanın bozulmaması, kaçak ve çarpık yapılaşmayı önleyebilmek için elinden geleni yapıyor. Belediyenin bu çabası taktire değer. Bu mahallelerde doğal dokuyu bozmayacak, yeşili yok etmeyecek şekilde imar planlaması yapılır ve uygulanırsa ilçenin sakinleri ve geleceği açısından daha sağlıklı olacağı fikri ağırlık kazanıyor” İfadelerini kullandı.

SEDAŞ’TAN ŞİKAYETÇİLER

Açıklamalarına devam eden Serbes,

“Karapürçek merkez mahallesi olan Cumhuriyet mahallesinde voltaj sorunu yaşanıyor. Düşük voltaj sebebiyle elektrikle çalışan buzdolabı, televizyon ve diğer elektronik eşyalar çok sık bozuluyor. Mahalle sakinleri bu konuda mağdur oluyor, zarara uğruyor. Daha önce birçok kez bu sorunla ilgili SEDAŞ’a şikâyette ve talepte bulunmuşlar. Bugüne kadar hiçbir gelişme yaşanmamış. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri SEDAŞ’dan acil olarak trafo sorununun çözülmesini istiyor” dedi.

20 Nis 2021 - 11:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.