“Şehrimiz Eğitimine Uzun Yıllar Hizmet Sunacak”

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Ekrem Yüce, “Benim de mezun bu lise aynı yerinde yükseliyor. Hayırseverlerin destekleri ile okulumuzu tekrar şehrimize kazandırmayı nasip eden Rabbime hamd ediyorum. İnşallah bu eser uzun yıllar gençlere hizmet sunacak” dedi. Teknofest’te ilk 5’e girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerin şehrin tanıtımı için hazırladığı uygulamayı çok beğenen Başkan Yüce, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle projenin geliştirilmesini istedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve SİMDER Başkanı Yahya Bakır’ın da yer aldığı buluşmada Okul Müdürü Mustafa Bulut bilgi paylaşımında bulundu. Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi hatıra defterini imzalayan Başkan Yüce, yıllar önce mezun olduğu okulu ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını kaleme aldı. SİMDER Başkanı Yahya Bakır ise ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan kitapları Başkan Yüce’ye takdim etti. Yüce, ‘İmam Hatip Neslinin Önderleri Öncüler’ kitabında Zavendikli Mustafa Efendi ile olan bir fotoğrafının yer aldığını öğrendiğinde mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“EĞİTİM KÜLLİYESİNDE NİCE GENÇLER YETİŞECEK”

Mezun olduğu okulu hayırsever iş insanlarının destekleriyle yeniden inşa etmenin bahtiyarlığını yaşadığını ifade eden Başkan Yüce, “Rabbimize hamdolsun. Yeni eğitim külliyemiz yükseliyor. Uzun yıllar gençlerimize hizmet sunacak bu eseri en kısa sürede tamamlayacak ve şehrimize kazandıracağız” dedi. Başkan Yüce, kademeli normalleşme ile birlikte okullarında eğitimlerine geri dönen öğrencileri ziyaret ederek, başarılar diledi. Sınıfları ziyaretinde öğrencilere hitap eden Yüce, alanında iyi yetişen, farklı disiplinlerde kendini geliştiren, üreten, sorgulayan, araştıran bireyler olmanın önemine işaret ederek, aranan kişi olmaları için çok çalışmanın gerekliliğine dikkat çekti. Yüce, öğrencilerin inşa çalışması devam eden yeni okula ilişkin soru ve taleplerini dinledi.

“TEKNOFEST’TE BÜYÜK BAŞARI”

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu Teknofest’te temsil eden ve ilk 5’te yer alarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerle görüşen Başkan Ekrem Yüce, şehrin tanıtımına yönelik hazırlanan mobil uygulamayı çok beğendiğini ifade etti. Yüce, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle projenin geliştirilerek yaygınlaştırılması için çalışma başlatılmasını istedi. İmam Hatip Liseleri Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Sakarya 1.’si olan Mustafa Ensar Kahraman’a günün anısına hediye takdim eden Başkan Yüce, Sakarya’yı bölgede temsil etmeye hak kazamam Kahraman’a başarılar diledi.

“PROJEMİZİ HIZLA TAMAMLIYORUZ”

Başkan Yüce, son olarak kurum öğretmenleriyle bir araya geldi. İmam Hatip Lisesi’ni evi olarak gördüğünü belirten Yüce,

“Yıllar önce farklı bir yerde de olsa bu okuldan mezun oldum. Her geldiğimde eski günleri hatırlıyor, geçmişe gidiyorum. Sizlerin de merakla beklediği projemizi tamamlamak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Nice isimlerin başarılarıyla anıldığı, şehrimizin hafızası olan İmam Hatip lisemizde her biriniz çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

16 Haz 2021 - 18:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.