Tever'den Destek Paketi Yorumu 'Devletimiz Vatandaşının Yanında'

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, açıklanan destek paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, açıklanan destek paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tever paketin ülkemize hayırlı olması temennilerini ifade ederek, “İnşallah tedbirlere hep birlikte uymamızla birlikte kapama sonrası vaka sayılarında yaşayacağımız azalma ile daha rahat bir sürecin başlamasını arzu ediyoruz.” Dedi

Başkan Tever’in yaptığı açıklama ise şöyle,

“Salgınla mücadelede tüm dünya gibi ülkemiz de önemli bir süreçten geçiyor. Bu dönemde vatandaşlarımızın sıhhati, sağlık hizmetlerinin sunumu başta olmak üzere birçok alanda milletimiz için kapsayıcı uygulamaları, çalışmaları, destekleri, çok sayıda yasal düzenlemeyi hükümetimiz hayata geçirdi. Bugün başlayan ve 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek olan tam kapanma kararı ile yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. İnşallah tedbirlere hep birlikte uymamızla birlikte kapama sonrası vaka sayılarında yaşayacağımız azalma ile daha rahat bir sürecin başlamasını arzu ediyoruz. Bu çerçevede; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak kapanma sürecinde işçisinden esnafına, KOBİ’sinden emeklisine, memurundan ihtiyaç sahibi ailelerimize kadar tüm vatandaşlarımız için kapsamlı bir paket açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan destek paketi kapsamında İhtiyaç sahibi ailelerimize yapılan hane başı 1.000 TL nakdi yardım 1.100 TL’ye yükseltilerek yeniden başlatılmıştır.

Bunun için 2 milyar 540 milyon TL’lik bir kaynak tahsis edilmiştir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon TL ek kaynak gönderilecektir. Esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresi bir ay daha uzatılmıştır. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnaflarımıza kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Emeklilerimize 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarı bugün yasalaşan kanun ile 1.000 TL’den 1.100 TL’ye çıkarılmıştır. Memur maaşları 10 Mayıs 2021 itibariyle hesaplara yatırılacaktır. Çek ve senetlerle ilgili önemli bir düzenleme bugün yasalaşmıştır. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştır.

KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatılarak; Mikro işletmeler için 30 bin, küçük işletmeler için 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde destek kredisi verilecektir. Devletimiz her zaman işçisinin, esnafının, emeklisinin, işvereninin, çiftçisinin, vatandaşlarının yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Tedbirlere uyarak inşallah hep birlikte başaracağız.”

30 Nis 2021 - 13:48 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.