SEAH'ta Sahte Doktor Yakalandı

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk acil servise gelerek kendini doktor olarak tanıtan şahıs, hastane personelinin dikkati sayesinde yakalandı. Yakalanan kişinin psikolojik rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü şahsın güvenlik müdahalesi ile yakalandığı ve hastanede hasta muayene etmesi gibi bir durum söz konusu olmadığını açıkladı.

“HASTA MUAYENE ETMESİ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde psikolojik sorunları olan bir şahsın kendini doktor olarak tanıtıp hastaları muayene ettiğine dair basında yer alan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapılması uygun görülmüştür. SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği Çocuk Acil Servis alanına 15 Haziran Salı günü saat 13.00’te sivil kıyafetle giriş yapan şahısın hastaların ilk kabul alanı olan triaj alanına doğru yönelmesi ile hastane güvenliği şahsı fark ederek müdahalede bulunmuştur. Güvenliğin müdahalesiyle kendisinin doktor olduğunu ve kimliğini evde unuttuğunu söyleyen şahıs hakkında işlem başlatılarak emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Şahsın hastanemizde hasta muayene etmesi gibi bir durum söz konusu olmamıştır” ifadelerine yer verildi.

16 Haz 2021 - 15:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.