Harmantepe Kalesi Turizme Açılıyor

Söğütlü İlçesinde bulunan tarihi Harmantepe Kalesinde arkeoloji kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kale turizmcilerin ziyaretine açılacak.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Söğütlü Belediyesi işbirliği ile arkeolojik kazı çalışmalarına başlanan Harmantepe Kalesinde çalışmalar devam ediyor. Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, el birliği ile tarihi kaleye sahip çıktıklarını belirtti.

“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

2 arkeolog, 2 mimar ve 5 diğer personelle kale içi ve dışında sondaj çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Özten, “Yıllardan beri geçtiğimiz giriş kapısı açılmış, temizlenmiş durumda. İlgili arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Bizler de temizlik ve diğer istenilen malzemeleri temin ediyoruz. Bu konuda belediyemizden bir arkadaşımızı da kalede yapılacak çalışmalarda yardımcı olması için görevlendirdik. İnşallah en yakın bir zamanda tarihi kalemizin kimliğini tam olarak çıkartıldıktan sonra kültür turizmine katarız. Tarihi kalemizde yapılan çalışımalar hakkında Sayın Valimize de gerekli bilgiyi verdik kendisi de en yakın bir zamanda kaleyi yerinde görmek istiyor” dedi.

26 Ağu 2021 - 09:58 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.