SATSO ve STK’lar Aynı Amaç İçin Çabalıyor: Sakarya’nın Ekonomisi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, şehrin önde gelen mesleki tabanlı sivil toplum kuruluşları Sakarya ekonomisi için iş birliği çalışmalarına devam ediyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ öncülüğünde gerçekleştirilen aylık istişare toplantılarında üyelerin sorunları, ekonomik gündem ve şehir sorunları ile ilgili değerlendirmeler yapılıyor.

Bu bağlamda Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Karayaka ev sahipliğinde gerçekleştirilen aylık toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Ekonomi Ticaret Derneği Sakarya Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu, SakaryaGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, Üretim Ticaret Kurulu Derneği Başkanı Özkan Pınar, ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, SATSO Meclis Üyeleri Adnan Borazancıoğlu ve Lütfi Sunman ile SASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak ederek iş dünyasının çözüm bekleyen sorunları ile ilgili açıklamada bulundular.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya iş dünyasını temsil eden kuruluşlar olarak işbirliği görüşünü benimseyerek bir elin parmakları gibi bu şehir için aynı amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Belirli aralıklarla düzenlediğimiz bu toplantılar ile Sakarya’nın, iş dünyasının çeşitli sorunlarına çözüm bulmak, ortaya yeni planlar koymak ve bu şehrin daha da ileriye gitmesine imkan sağlamak istiyoruz.

Özellikle üniversitelerimiz ile iş dünyasının ortak hedeflerle birbirlerinin gelişimine katkı sağlayacağı bir sistem oluşturmayı istiyoruz. Üniversitelerimiz ile iş dünyasının değerli çalışmaları bir araya geldikçe çok daha etkili bir sonuç çıkacağını biliyoruz. Şehrimizde rol modeller, başarı sahibi kişiler her zaman örnek alınıyor. Bu toplantılarda çıkacak sonuçlar ile bu şehir için örnek teşkil edecek çalışmalara imza atmak için buradayız.” diye konuştu.

SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Karayaka, STK Başkanlarını SASİAD’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “SATSO öncülüğünde başlatılan bu toplantıları istişare kültürünün gelişmesi, yeni proje fikirlerinin ortaya konması, sorunların konuşulması ve çözüm önerileri sunulması, ilimiz ekonomisine ilişkin sürdürülebilir gelişme modelinin belirlenmesi gibi daha birçok başlıkta yararlı olması bakımından önemsiyoruz. Bu toplantılarda alınan kararlar ve yapılan çalışmalar ile bu şehir için iyi sonuçlar alınacağını biliyoruz. Bu ortak amaç doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Toplantının devamında katılımcılar sırasıyla söz alarak işbirliği doğrultusunda görüşlerini, önerilerini dile getirdiler.

23 Eyl 2021 - 12:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.