SATSO Girişimci Kadınlara Sertifikaları Verdi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde hayata geçirilen “Kadın İş Birliği Üretimin Geleceği Projesi” kapsamında girişimci kadınlara yönelik 10 günlük kooperatifçilik eğitimleri tamamlandı.

TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komite öncülüğünde yürütülen ve kadınların kooperatifleşme yoluyla yerel ekonomik faaliyetlere katılımını sağlamanın amaçlandığı proje kapsamında, SATSO Hizmet Binasında Eğitmen Cüneyt Örkmez öncülüğünde 10 gün boyunca kooperatifçilik eğitim alan girişimci kadınlar eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Gerçekleştirilen sertifika töreninde girişimci kadınlara sertifikaları Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk ile MARKA temsilcileri tarafından takdim edildi.

Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, “Kadın emeğinin ve tecrübesinin ekonomiye kadınlarımızın kendi çabalarıyla kazandırılması konusunda Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitemiz öncülüğünde çok iyi işler yapılıyor. 10 gün süren ve verimli geçen bu eğitim de kooperatifçilik konusunda kadınlarımıza yol göstermesini temenni ediyorum. Ticaret İl Müdürlüğü olarak kadın kooperatifleri konusunda atılan adımlarda işbirliğini sürdürmeye devam edeceğiz. Sertifika alan tüm kadınlarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, “Kadınlarımız odamız bünyesinde 10 gün boyunca çok hevesli, istekli bir şekilde kooperatifçilik konusunun en derin noktalarına kadar verilen eğitimleri tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Yaklaşık 1 sene önce hiç kadın kooperatifi yokken bu sayı şimdi 10’u aşmış durumda. Bu gibi kadınlarımıza yönelik eğitimleri vermeyi sürdürdüğümüz sürece kadın emeğinin katma değerli ticari bir ürüne dönüşmesine, kooperatiflerin daha da yaygınlaşmasına destek olmuş olacağız. Başta eğitmeniniz Cüneyt Örkmez olmak üzere eğitime katılan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

16 Tem 2021 - 14:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.