Sapanca’da Kayıklar Karaya Oturdu

Beklenen yağışların gelmemesi sonrasında su seviyesi düşen Sapanca Gölü’nde karaya oturan kayıklar kuraklığı gözler önüne serdi.

Sakarya'nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90'nının, Kocaeli'nin ise su ihtiyacının yüzde 15'inin karşılandığı Sapanca Gölü'nde, beklenen yağışların düşmemesi sebebi ile seviye her geçen gün düşüyor. Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin yüzde 16’ya düşmesi sonrasında Kocaeli'nin su ihtiyacı için 13 milyon 467 bin 721 metreküp su çekilen Sapanca Gölünde su seviyesi 32,50 metreden 30,30 metre seviyesine düştü.

KAYIKLAR KARAYA OTURDU

Göldeki su seviyesinde meydana gelen düşüş kıyı kesimindeki gözle görülür şekilde hissediliyor. Göl kenarında bırakılan tekneler su seviyesinin düşmesi ile birlikte karaya oturarak kuraklığı gözler önüne serdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, göldeki su seviyesinin 2015 yılında da aynı şekilde düştüğünü ifade ettiler.

KOCAELİ SU ÇEKİYOR!

Su seviyesinin düşmesi ile endişe yaşadıklarını söyleyen Ahmet Can isimli vatandaş,

“Yaz döneminde yağışların olmamasından kaynaklanıyor. Kış geldi, hala yağış yok. Su sarfiyatının da kuraklıktan dolayı fazla olması bunu etkiliyor. Buradan Yuvacık Barajı’na su takviyesi yapılıyor. Kocaeli’nin belli bir kısmı buradan su alıyor. Sakarya buradan su alıyor. Onun için su seviyesi düşüyor. 2015 yılında da bu şekilde olmuştu. Bundan biraz daha fazla su çekilmişti. Ama yağışlar bol olursa eski göl yerine gelir. Bazı yerlerde 20, bazı yerlerde 70 metre su çekilmiş. Göl büyük, her tarafında bu kadar çekilme su seviyesinin aşağı düşmesi demek. Kayıklar Eylül gibi hepsi suyun içindeydi. Su gittiği için bunlar karada kaldı. Bütün gölün çevresinde sandallar karada kalmış” dedi.

19 Ara 2020 - 11:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.