Sakarya’nın Tarımı Lisansüstü Düzeyde Ele Alınıyor

SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı’nın ilk öğrencileri seminer sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumlarda tarımsal anlamda yaşanan birçok sorun ele alınıp çözüm önerileri getirilirken, sahip olunan potansiyellerin değerlendirilmesi için fikirler öne sürüldü.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde 2020-2021 Akademik Yılı ile birlikte 13 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı’nda öğrenciler seminer sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin akademik danışmanlar rehberliğinde hazırladığı 12 seminer 6 oturumda sunuldu. Ele alınan seminer başlıkları arasında, ‘Ülkemizde Akzambak Yetiştiriciliği ve Ticari Boyutta Değerlendirilmesi’, ‘Biyostimülantların Mısır Bitkisinde Kuraklık Stresi Üzerine Etkileri’ ile ‘Fındıkta Tozlanma ve Döllenme’ gibi konular yer aldı. SUBÜ Ziraat Fakültesi ve lisansüstü programları ile başta Sakarya olmak üzere Türkiye’nin tarımsal üretimine ve tarım potansiyeline katkı sağlanmaya çalışılıyor. Öğrencilerin sahada yer almasına ayrıca özen gösteriliyor.

07 Haz 2021 - 13:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.