Sakarya’da Bitmeyen Şehir Efsaneleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sakarya Köprülü Kavşağı projesine yönelik yürütülen algı operasyonu tepkilere neden oldu.

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir trafiğini önemli ölçüde azaltması beklenen adı kamuoyunda yanlış bilinen (SGK Köprülü Kavşağı) Sakarya Köprülü Kavşağı projesi son günlerde şehir efsanelerine konu oldu. Ortaya atılan köprünün yüksek inşa edildiği, bu nedenle yolun düşürüleceği iddiaları yetkili ağızlar tarafından çürütüldü. Tüm bu asılsız şehir efsanelerine rağmen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında bulunan Sakarya Köprülü Kavşağı yaklaşık yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda.

ELİNE METRE ALAN, BU İDDİAYI ÇÜRÜTÜR

Şehrimizde önemli projelerden olan Unkapanı Meydan Projesinin ardından, Sakarya Köprülü Kavşağı projesi de mantık dışı ortaya atılan iddialarla değersizleştirilmeye çalışılıyor. Şehrin kilit noktasındaki trafiği durdurarak bin bir zorluğa rağmen büyük cesaretle girişilen proje, mahalle dedikodularına maruz kalsa da günden güne sona geliyor. Eli metre tutan her bir kişinin Köprünün en kısa noktasını ölçerek bu iddiaların asılsız olduğunu anlayabileceği dedikodulara Sakarya’nın artık karnı tok. Sakarya Köprülü Kavşağı hakkındaki asılsız söylentilerin kimin ortaya attığı, neden ortaya attığı ve neyi amaçladığı ise merak konusu oldu.

İŞTE PROJE HAKKINDA GERÇEK BİLGİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğü proje köprü bölümü Karayolları mevzuatlarına uygun olarak, 4 buçuk metre yüksekliğinde, 32 buçuk metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde inşa edildi. Projenin inşasında ayrıca, köprünün güçlendirilmesi için Ard Germe (Çelik halatların gerilmesi) tekniği kullanıldı. Kentin en işlek caddeleri Adnan Menderes Caddesi ve Orhangazi Caddesi’nin kesiştiği noktada hizmete girecek olan bu modern proje sayesinde şehir trafiği rahatlayacak. Önemli ölçüde tamamlanan Sakarya Köprülü Kavşağının yakın zamanda tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.

22 Eyl 2021 - 18:47 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.