“Sakarya Ulaşımına Çağ Atlatacak Raylı Sistemi Hayata Geçireceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, raylı sistem için önemi bir açıklama yaptı. Yüce, “Şehir için olamazsa olmaz olan raylı sistem projesini bakanımıza sunduk. Ulaşıma çağ atlatacak bir proje için çalışmalarımız başladı” dedi. Projenin detaylarına değinen Başkan Yüce, raylı sistemin şehir merkezinden 3 farklı güzergaha yolcu taşıyacağını söyledi

Muhammet Fışkın
Muhammet Fışkın Tüm Haberleri
“Sakarya Ulaşımına Çağ Atlatacak Raylı Sistemi Hayata Geçireceğiz”
“Sakarya Ulaşımına Çağ Atlatacak Raylı Sistemi Hayata Geçireceğiz”
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Bir dizi program için Sakarya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Ekrem Yüce’nin karşıladığı Karaismailoğlu’nun ziyaretinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever ile birlikte TÜRASAŞ Genel Müdürü Metin Yazar da hazır bulundu. Başkan Yüce, yapılan görüşmede Sakarya’nın ulaşımına çağ atlatacak raylı sistem projesini ve şehir ulaşımıyla ilgili bir çok projeyi Bakan Karaismailoğlu’na sundu.

RAYLI SİSTEM PROJESİNİ GÖRÜŞTÜLER

Ziyaretle ilgili detayları açıklayan Başkan Yüce, raylı sistem için bakandan olumlu cevap aldıklarını müjdeledi. Raylı sistemin şehir merkezinden 3 farklı güzergaha yolcu taşıyacağını belirten Başkan Yüce, Bakan İsmailoğlu’nun ayrıca 18 kilometrelik Karapürçek Yolu, Alifuatpaşa Kavşağı, Pamukova YHT İstasyonu ve yeni otoban girişi çalışmalarının yapımı için talimat verdiğini söyledi.

“RAYLI SİSTEM 3 FARKLI GÜZERGAHA ÇALIŞACAK”

Raylı sistemin Sakarya için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Yüce projelerin detaylarını anlatırken, “Sakarya’da olmazsa olmaz olarak gördüğümüz raylı sistem projelerimizi bakanla paylaştık. Bun çalışma kapsamında güzergahlarımız belirlendi. İlk güzergah Korucuk, bin yataklı hastane ve şehir merkezi arası olarak planlanıyor. Diğer hat Gar Meydanı ve Serdivan Kampüs arası çalışacak. 3’üncü ve son güzergah ise Gar Meydanı, SATSO, sanayi ve Büyükşehir Terminali arası yolcu taşıyacak. Bu proje şehir ulaşımına çağ atlatacak. Konuyla ilgili en yakın zamanda rapor hazırlanacak ve bu projemizi de şehre kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

4 FARKLI PROJE İÇİN TALİMAT VERDİ

Başkan Yüce, Bakan İsmailoğlu’nun şehirdeki 4 farklı proje için gerekli talimatları verdiğini ifade ederek, “Karapürçek’te bulunan 18 kilometrelik yolumuzu bakanımızla görüştük ve ilgileneceğini söyleyerek talimatlarını verdi. Alifuatpaşa Kavşağı konusunu da çözüme kavuşturduk. 1 aylık zaman içinde bu konuda da çalışmalar başlayacak. Pamukova Yüksek Hızlı Tren(YHT) istasyonu da gündeme alındı. Bu istasyon için de bir ay içerisinde çalışmalara başlanacak. Yeni otoban çıkışı projemizi de bakanla paylaştık. İnşallah tüm bu çalışmaların sonuçlarını yakın zamanda alacağız” dedi.

14 Haz 2021 - 17:51 - Gündem

Mahreç  Muhammet Fışkın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.