Sağlık İşçileri Ayakta

Taşerondan kadroya geçerken mağdur olduklarını dile getiren sağlık işçileri, “Sözleşmede yüzdelik oranları kısmını boş bırakın biz doldururuz diyerek bizi mağdur ettiler“ dedi.

YÜZDELİK FARKLARI ALAMAMAYA BAŞLADIK

Taşerondan kadroya geçen ve mağdur edilen işçiler,

“Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Aralık'ta verdiği müjdeyle başladı. OHAL kapsamında. 24 Aralık 2017'de yayımlanan 696 sayılı KHK ile resmiyet kazandı. Başvuru, hak sahiplerinin ilanı, sınav ve mülakat gibi süreçlerin ardından Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 1849 kişi kadroya geçti. 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK'ye eklenen geçici 23 ve 24. Maddeler gereği tüm haklarımız ile 02 Nisan2018 de tüm haklarımız ile Sağlık Bakanlığında 150 bin kişi kadroya geçtik. 1 Şubat 2019'ta Çalışma genel müdürlüğünün görüş yazısından sonra idareler kadroya geçiş işleminden itibaren 9 ay süreyle verdiği yüzdelik farkları yazı sonrasında vermemeye başlamıştır” dedi.

BOŞ BIRAKIN BİZ DOLDURURUZ

Sözleşmedeki yüzdelik oran kısmının boş bıraktırıldığını ve bu süreçten sonra mağduriyet doğduğunu belirten işçiler,

“Kadroya geçtikten 4 ay sonra Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen iş Sözleşmelerine Sağlık Müdürlüğü sözlü talimatı ile sayfalarını ve "işçinin asgari ücret + (.....) yüzdelik ile çalıştırılır" kısmı boş bıraktırılarak hatta dolduranlara da Hastane müdürü ve özlük görevlileri tarafından yanlış oralı yazarsınız gerekçesi ile biz eksikleri tamamlarız denilerek doldurtulmamıştır. Böylece Taşeronda iken sözleşmede yazan ve kadroya geçişten sonrası imzalatılan Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinde yazılması gerekirken bazı hastanelerde yazdırılıp bazılarında yazdırılmayınca, yazdırılmayan için hak kaybı ortaya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

YARGITAYDAN BEKLENMEYEN KARAR

Kendilerine tuzak kurulduğunu dile getiren sağlık işçileri haklarını geri isteyerek,

“Bizler 2019 yılında bordrolarımızda yazmasına istinaden asgari ücret farkının bizlere verileceğini düşünüyorduk. Ancak düşündüğümüz gibi olmadı ve bu fark hala bordrolarımızda yazmasına rağmen bizlere asgari ücret zammı verilmemekte ve neredeyse maaşlarımız asgari ücret bandına çekilmiştir. Bu süreçten sonra davalar açılmaya başlanmış 1 ay öncesine kadar tüm davalar kazanılmıştır. 1 ay öncesinde Yargıtay'ın verdiği kararda İş sözleşmelerinde (.....) yazan kısım dolu olanlar alabilir yazamayanlar alamaz şekilde anlaşılması zor emsal bir karar verilmiştir. Şu anki gelinen süreçte görüyoruz ki çok az sayıda doldurulan sözleşme var bu arkadaşlar maaş farklarını alabilecekken bunu bize zorla yazdırmayan idarecilerimiz yüzünden elimizden haklarımız alınmış görünüyor. Tüm idarecilerimize söylediğimizde sadece haklısınız deniliyor” ifadeleri kullanıldı.

KONUYLA İLGİLİ DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYIN

11 Ara 2020 - 19:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.