Özgür Basın Olabilmek Öz Değerlere Sahip Çıkmakla Mümkündür

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan DİJİMED Başkanı Ersin İbil, “Türk basınından sansürün kaldırılmasının 113. Yılı kutlu olsun” dedi.

ÖZGÜR BASIN 113. YILINDA

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖZGÜR BASIN DEMEK, ÜLKENİN VE MİLLETİN MENFAATLERİ NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU UYGULAYABİLMEK DEMEKTİR

Her sene 24 Temmuz’da kutladığımız Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 113. Yılındayız. Toplumsal ve ahlaki değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlüklerin temel alındığı, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getirmeye gayret eden ve milletinin selametini kendisine vazife edinen, sadece ülkenin geleceğinin daha iyi yerlerde olması için çabalayan gazetecilerin varlığı; demokrasi alanında ilerleyebilmenin en temel yapı taşlarından birisidir. Dış fonlara açık olan beslemelerin, başkalarının ağzı ile konuşup, başkalarının buyruklarına tabi olarak hareket ettiği ve desteklendiği sözde gazetecilerin varlığının bizler için en büyük tehditlerden biri olduğunu da ayrıca vurgulamak gerekmektedir. Zira bizlerin geleceğine ışık tutan, geleceğini şekillendiren doğru bilgilerin manipüle edilerek, yanlış bilgiler çerçevesinde kamuoyuna sunulması gazetecilik mesleğine en büyük hakaretlerden birisi olarak görmekteyim. Özgür basın olabilme, öz değerlere sahip çıkmakla mümkündür. Bu minvalden hareketle şunu açıklamakta fayda var. Özgür basın demek, muhalefet etmek demek değil; Özgür basın demek, ülkenin ve milletin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu uygulayabilmek demektir” ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜR BASININ, ÖZGÜR GÜNLERİ KUTLU OLSUN

Teknoloji çağında basın özgürlüğünün daha ileri seviyede olduğunu ifade eden DİJİMED Başkanı İbil, “ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan Koronavirüs salgını sürecinde, basın mensuplarının haber alma hürriyetini sağlamak maksadıyla gece gündüz demeden, doğru ve güvenilir bilgiyi insanlara ulaştırmayı başarabildi. Basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

23 Tem 2021 - 16:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.