Öğrenciler, Kıbrıs Barış Harekatı’nı Gazilerden Dinledi

Karasu ilçesinde özel bir okul tarafından düzenlenen söyleşide, ilçede yaşayan Kıbrıs gazileri ile öğrenciler bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan gazilerin “Savaşa gazi olmaya değil, şehit olmaya gidilir” sözü ise öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Türkiye Muharip Gaziler Karasu Temsilcisi Enver Yıldız ve Karasulu Kıbrıs Gazisi Fahrettin Savun, Karasu’da özel bir okul tarafından düzenlenen Şehitler ve Gaziler Haftası konulu söyleşiye konuk oldu. Öğrencilere anılarını anlatan gaziler, meraklı sorulara da yanıt verdi. Gazilerin, sohbet sonrası dile getirdiği “Savaşa gazi olmaya değil, şehit olmaya gidilir” sözü ise adeta programa damga vurdu. Söyleşi sonunda gazilere çiçek verildi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek Savaş, etkinlik hakkında bilgi verdi. Savaş, “Okul olarak dünya vatandaşı yetiştirirken, bir yandan da ülkesini, vatanını ve milletini seven ve değerlerine sahip çıkan gençler de yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimize şehitlik ve gazilik kavramlarını öğretmeye ve vatan sevgisini bir kez daha aşılamaya çalıştık” dedi.

24 Eyl 2021 - 10:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.