Mütercimler’e SİMDER ve STK’lardan Suç Duyurusu

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Sakaryalılara ve İmam hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleriyle gündeme gelen Erol Mütercimler hakkında SİMDER ve STK’lar suç duyurusunda bulundu.

Görevinden istifa eden Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, bir televizyon programında Sakarya halkına hakaretler savurarak ve imam hatip mezunlarını hedef alarak yaptığı açıklamalardan sonra Sakarya İmam Hatipliler Derneği (SİMDER) ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK), suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde bir araya gelen grup üyeleri, Mütercimler'in katıldığı televizyon programında Sakaryalılara ve imam hatip okulu mezunlarına yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

İFTİRALARININ YANINA KAR KALMASINI İSTEMİYORUZ

Sakarya İmam Hatipliler Derneği başkanı Yahya Bakır konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

“69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, âlimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir. 72 farklı milletin yaşadığı kardeşlik coğrafyası Sakarya'mızın bu ithamların da ötesinde zan altında bırakılması ve alenen suçlanması büyük bir haksızlıktır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HESABINI ADALET ÖNÜNDE VERECEK

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Hak-İş Sakarya İl Temsilcisi Mesut Gökdemir,

“Ülkemizin her bölgesinden, Kafkasya, Balkanlar ve Karadeniz kökenli yurttaşlarımızın yaşadığı bu bölge, vatan için, millet için her zaman ön saflarda mücadele etmiş. Bu güzel halkı, FETÖ gibi hain bir terör örgütü ile bağdaştırıp Milli Mücadele'ye karşı çete kurmakla itham etmiş ve aşağılamıştır. Sakarya Milli İrade STK'ları olarak buradan haykırıyoruz, bu gibi söylemleri kim yaparsa yapsın, her zaman karşısında bizleri bulacak, milli iradeyi bulacak. Yapılanlar kimsenin yanına kar kalmayacak, hesabını ise adalet önünde vereceğini bir kez daha değerli halkımıza duyuruyoruz” dedi.

10 Eyl 2020 - 14:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak MedyaRota Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan MedyaRota hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler MedyaRota editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı MedyaRota değil haberi geçen ajanstır.